Tres entitats de Figueres financen un nou Ateneu al centre de la ciutat

IAEDEN, Òmnium Alt Empordà i el Centre Excursionista Empordanès encapçalen la iniciativa

IAEDEN-Salvem l’Empordà, Òmnium Alt Empordà i el Centre Excursionista Empordanès han decidit tirar endavant la creació d'un nou Ateneu al centre de Figueres (Alt Empordà) que tindrà una superfície de 250 metres quadrats, una sala d'actes, un bar i un restaurant.

La notícia s'ha desvetllat després d'una campanya iniciada a les xarxes socials on l'actriu Berta Saye augurava un misteriós esdeveniment que portaria a la ciutat "250 metres quadrats per omplir de moltes coses". El cost del projecte és de 90.000 euros dels quals 30.000 es finançaran a través de donacions que es poden fer a través del web aportant 20, 50 o 100 euros.

Aquest espai neix amb l'objectiu d'oferir a l'Alt Empordà d'un lloc de trobada i enfortir els vincles socials, que acollirà les tres entitats impulsores. Una d'elles, IAEDEN, ja va anunciar a través de Twitter com celebrava la seva darrera assemblea a Can Met, abans del canvi d'emplaçament a l'Ateneu que estarà ubicat al carrer Sant Josep Sol Isern 3, prop de la plaça de la Palmera.

Les obres que ja han començat acabaran a inicis de l'any vinent.