Entra en funcionament la depuradora de Quart i Palol d'Onyar

Les instal·lacions han costat més de 2,5 MEUR i s'ha construït una xarxa de col·lectors

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat en funcionament recentment la depuradora i els col·lectors de Quart i Palol d'Onyar (Gironès), a la comarca del Gironès. Aquesta actuació ha tingut un cost de més de 2,5 milions d'euros i ha consistit en instal·lar una depuradora, dissenyada per tractar un cabal de 600 metres cúbics per dia, que disposa d'un tractament d'aireació prolongada amb deshidratació de fangs. Al mateix temps, l'ACA ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió superior als 2.600 metres.

La nova depuradora retornarà l'aigua tractada al riu Onyar ajudant a mantenir el cabal ecològic del riu. Amb aquesta instal·lació, ja hi ha deu depuradores a al comarca del Gironès. L'aigua neta tractada en aquestes instal·lacions es retornarà al riu Onyar, contribuint a la seva millora mediambiental.

D'aquesta manera, l'aigua es podrà reutilitzar de forma indirecte per a usos urbans, agrícoles o industrials. Amb la posada en servei d'aquesta nova depuradora, la comarca del Gironès ja compta amb deu instal·lacions d'aquestes característiques a Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Girona, Llambilles, Mas Masó i Sant Gregori.

Segones les dades aportades per l'ACA, actualment les depuradores que existeixen arreu de Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.