Girona no tancarà l'aparcament del Triangle del Ter al costat de l'Auditori

El consistori assegura que el procés de revocació dels blocs de formigó ja no és vigent

L'Ajuntament de Girona ha assegurat que l'aparcament gratuït del Triangle del Ter ubicat al costat de l'Auditori amb capacitat per a 140 vehicles seguirà obert i no hi col·locarà els blocs de formigó tal i com va avançar Diari de Girona la setmana passada. El mateix rotatiu explica ara que, des del consistori els han assegurat que la sentència no té en compte que el procés de revocació dels blocs de formigó ja no és vigent.

És per això que l'Ajuntament no procedirà a blocar l'accés i entén que només se l'obliga a pagar a la comunitat de béns Masó Bru els diners que se'ls va facturar per la retirada dels blocs i les costes judicials que ascendeixen a 300 euros en total. Aquesta és una petició que el consistori accedeix i per la qual cosa no presentaran recurs a la resolució judicial.

La sentència no entra a debatre a qui pertany el solar, una disputa que porta anys en discussió. Recentment el consistori va procedir a reomplir els forats del terreny el 21 d'agost, ja que es trobava en un estat precari i suposava un inconvenient pels usuaris que hi accedien.

El gir crític en tot aquest culebrot es va iniciar quan Girona va decidir revocar la llicència urbanística concedida el juliol de 2019 a Masó Bru. Aquesta és una decisió que va venir avalada per la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Per la seva banda, la comunitat de béns, sosté que és seva i la pot tancar quan vulgui.

De fet va procedir al seu tancament durant més de dos anys, però finalment la tardor de l'any passat va passar a ser novament un aparcament gratuït. La seva ubicació el converteix en una molt bona opció d'aparcament dissuasiu per a persones que treballen prop del centre.