Els empresaris de l'Escala oferiran un 2x1 el primer cap de setmana de juny

És una iniciativa pensada per atraure el turisme abans que comenci la temporada alta d'estiu

Empreses relacionades amb l'oci, com ara el sector nàutic i els esports d'aventura, així com allotjaments i restaurants de l'Escala (Alt Empordà) han decidit programar un cap de setmana amb descomptes de 2x1. Es farà el primer cap de setmana de juny, els dies 1 i 2, amb la voluntat d'atraure turistes just abans que comenci la temporada alta d'estiu. Així per exemple, es poden fer una trentena d'activitats nàutiques i d'oci com ara vela, caiac, excursions a cavall o amb bicicleta, mentre que també es poden fer reserves a hotels, restaurants i càmpings per aquell cap de setmana a meitat de preu.

S'ha creat el web www.lescala2x1.cat per donar a conèixer l'oferta i poder fer les reserves. La iniciativa s'ha coordinat des de l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic amb la idea de donar a conèixer aquest municipi de l'Alt Empordà abans que comenci la temporada alta d'estiu. En ser una població de costa, un dels punts forts de la iniciativa són les activitats nàutiques amb una trentena de propostes que van des del caiac, el windsurf, el submarinisme o les rutes en vaixell, entre d'altres. En totes elles, l'usuari pot anar acompanyat d'una altra persona i pagar només el preu d'una.

El sector hoteler, per la seva banda, també oferirà ofertes especials que van des de dues nits al preu d'una o el descompte del 2x1 aplicat a una sola nit. En total són 14 establiments adherits a la iniciativa, entre hostals, hotels i un càmping. Aquell mateix cap de setmana, una desena de restaurant oferiran menús espais a preus reduïts.

Per gairebé totes les ofertes de l'Escala 2x1 cal haver fet reserva prèvia, a través dels propis establiments i empreses participants. Tota la informació es pot trobar al web de l'esdeveniment.

La voluntat dels organitzadors és consolidar accions fora de temporada que uneixin el sector públic i privat per tal de promocionar l'oferta local durant tot l'any.