Denuncien 12 acomiadaments irregulars a Dominion de Salt

CCOO alerta que l'empresa dóna la feina a empreses subcontractades amb pitjors condicions laborals

Dotze treballadors de l'empresa Dominion Instalaciones y Montaje, amb seu a Salt (Gironès), van ser acomiadats dimarts passat per tenir un baix rendiment a la feina. Aquest és el motiu que ha al·legat l'empresa i que CCOO ha denunciat en un comunicat en considerar que no s'ajusta a la realitat i que el que pretén l'empresa és encarregar la feina a empreses subcontractades amb pitjors condicions laborals. Alguns dels afectats tenien més de set anys d'antiguitat i amb ells ja són 30 els treballadors acomiadats des del 2012, pocs mesos abans que la plantilla que formava part d'ITP passés a mans de Dominion.

La Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya rebutja l'acomiadament d'aquests dotze treballadors en considerar que no estan justificats perquè el que pretén la direcció, diuen, és substituir aquests treballadors per personal d'empreses subcontractades i autònoms, amb la conseqüent precarització de les condicions laborals i els salaris.

El sindicat també denuncia que s'ha comunicat al comitè d'empresa el mateix dimarts de fer-se efectiu els acomiadaments, sense obrir prèviament un procés de negociació per intentar trobar una solució consensuada. És per això que reclamen que se'ls readmeti i que s'obri un procés de diàleg i negociació.

El president del comitè d'empresa de Dominion, Eduardo Suárez, explica que la mesura no els ha agafat de nou i recorda que amb aquests últims acomiadaments ja són 30 els contractes que s'han rescindit des del 2012. Suárez denuncia que "hi ha feina" però que la direcció prefereix donar-la a empreses subcontractades amb pitjors condicions de treball, com ara "jornades molt llargues de feina, incloent caps de setmana", explica. És per això que el pròxim 10 de maig tenen previst concentrar-se davant de l'oficina d'Inspecció de Treball de la Generalitat i també de Telefónica per denunciar-ho de nou.

Dominion és una empresa contractista de Telefónica, que s'encarrega del manteniment i instal·lacions de la xarxa telefònica i de telecomunicacions a la província de Girona. Actualment hi treballen 25 persones i la majoria ho fan a la zona de la costa. Abans, aquests treballadors formaven part de la plantilla d'IPT, que va cessar la seva activitat com a contractista de Telefónica i es va subrogar a la nova, Dominion, des de l'1 d'abril de l'any passat.