El 12è Acocollona't portarà el terror a diversos espais de Girona

El festival de cinema se celebrarà del 2 al 10 de desembre

L’Acocollonat, el festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona celebrarà la seva dotzena edició del 2 al 10 de desembre amb noves propostes. La principal novetat és l’obertura cap a diferents espais culturals de la ciutat, després que en les edicions anteriors tot se centralitzés en els cinemes Albéniz.

El divendres 2 de desembre es donarà el tret de sortida a la 12a edició de l’Acocollona’t des del renovat Cinema Truffaut. El festival portarà la fantasia i el terror arreu de Girona durant deu dies i, per primer cop, es podran veure curtmetratges més enllà de les sales de cinema.

El tancament dels Cinemes Albèniz ha propiciat que els principals curts es reprodueixin al Truffaut, tot i que també se’n passaran pel Centre Cultural La Mercè. La col·laboració amb diversos espais culturals de Girona és una de les principals característiques de 12è Acocollona’t que també portarà propostes al Museu d’Història, al Refugi antiaeri o al Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal, entre d’altres.

David Ruiz, un dels impulsors del festival, ha destacat que “després de dotze anys sobrevivint, el festival que muda de seu després del sorprenent adeu dels Cinemes Albèniz, abraça la seva maduresa havent d’adaptar-se novament a les circumstàncies. Per tot això, la programació busca tant mantenir l'idil·li amb el públic més veterà i primigeni com, sobretot, seduir el públic més jove”.

Respecte a la programació també hi ha diferents novetats respecte d’altres edicions. En aquest context s’ha creat el primer concurs de pintura ràpida ‘Acocoràpida’ que tindrà lloc el dijous 8 de desembre de 10 a 15 h en el que els participants s’hauran d’inspirar en els carrers del Barri Vell per fer les seves il·lustracions de temàtica fantàstica.

Per la seva banda, el refugi antiaeri, gestionat pel Museu d’Història de Girona, acollirà la xerrada ‘Psicofonies, són les veus dels morts?’ a càrrec de Jorge Ríos. El responsable de Girona Misteriosa mostrarà algunes de les psicofonies que enregistra per diversos espais de la ciutat i intentarà donar resposta a la pregunta de la xerrada.

L’últim dia del festival tindrà lloc la primera trobada de l’‘Acococrítics’, en la que diferents ‘podcasters’ i comunicadors del món del cinema fantàstic i de terror debatran i oferiran ponències. La jornada és oberta al públic i es desenvoluparà de les 10 a 17 h al Centre Cultural de La Mercè.

Per Jordi Martínez, un altre dels impulsors de l’Acocollona’t, “la programació de la 12a edició és molt rica i variada amb moltes activitats no només adreçada al món audiovisual i a un públic més específic, sinó que també està dirigida a un públic més ampli. Una de les propostes més interessants són les rutes teatralitzades de les llegendes fantàstiques de Girona.

Fa un parell d’anys es van intentar fer però van haver-se d’anul·lar pels aldarulls als carrers pel judici del procés. I els següents no cal dir res més que per la pandèmia. Aquest any hem ajuntat esforços, ganes i juntament amb dos grups de teatre (La Minúscula i Drakonia) podem fer realitat aquestes rutes. Esperem que aquest any, ara sí, podrem celebrar el Festival com es mereix“.

Més enllà d’aquestes novetats, enguany també s’ha apostat per crear nous concursos i activitats amb l’objectiu que es consolidin en pròximes edicions. El punt final del festival el donarà, com és habitual, l’entrega de premis que es farà a partir de les 18 h a l’Auditori Josep Irla.