El Patronat de Turisme Costa Brava potenciarà l'activitat nàutica al Saló Internacional de Turisme a Barcelona

Es comptarà amb un estand de 195 metres quadrats per a informar als visitants a la fira

Durant els quatre dies que durarà el saló, instal·lat al recinte firal de Montjuïc, el turisme gironí aprofitarà per presentar les novetats i també per donar informació sobre els productes, ofertes i serveis. Ho faran des de l'estand ubicat al pavelló número 2 del recinte, de 195 metres quadrats, on hi haurà representats el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i catorze entitats i empreses gironines, entre els quals hi ha les oficines de turisme de Blanes, Lloret de Mar, l'Estartir, l'Escala-Empúries; el Club de Turisme Nàutic de la Costa Brava i el Club de Golf de Salut i Bellesa, entre d'altres.

L'estand manté l'estructura i el disseny que es crear l'any passat i amb el que va guanyar la medalla d'honor del saló amb motiu del Centenari de la Costa Brava, així com els premis al 'millor estand de Catalunya' atorgat per Catalana de Periodistes de Turisme i el de 'millor estand' que li va reconèixer una agència del Ministeri d'Afers Exteriors d'Holanda. Des de l'espai Costa Brava Pirineu de Girona, els visitants trobaran material informatiu i promocional sobre l'oferta turística de la zona, així com productes del món de la cultura, salut, golf, vies verdes, senderime o gastronomia, entre d'altres, i informació per a professionals.

També s'exposaran productes alimentaris i d'artesania, degustacions i fins i tot un 'photocall' que permet al visitant fer-se una foto interactiva relacionada amb el turisme nàutic, una activitat que des del patronat es vol potenciar en aquesta edició.

Un saló per a professionals

Per primer cop, el saló obrirà mitja jornada del primer dia exclusivament per als professionals. El que es vol és garantir que distribuïdors, agències de viatges, compradors, agències majoristes i altres tècnics del sector a Catalunya puguin intercanviar informació, tancar negocis, i assistir a les diverses jornades tècniques dissenyades especialment per a ells. En aquest espai, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona presentarà el Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel mentre que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí-L'Estartit presentarà el Parc Natural de les Illes Medes. Per altra banda, el patronat presentarà també el portal que ha creat de reserves on-line.

Segons el seu president, Enric Vilert, 'hem volgut mantenir la nostra presència al saló en considerar l'interès del mercat català'. I és que els residents de Barcelona i la seva àrea metropolitana són un 'objectiu prioritari' en la promoció turística de la demarcació.

El Saló Internacional de Turisme a Catalunya té un total de 56.000 metres quadrats i espai per a més de 1.300 expositors vinculats al sector –agències de viatges, empreses d'allotjament turístic- o indirectes –empreses de transport- procedents de 62 països diferents.