Els empresaris de l'Alt Empordà aposten per allargar la temporada turística

Asseguren que és clau per a retenir talent i mantenir plantilles estables

L'Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE) va celebrar abans d'ahir una jornada a l'auditori dels Caputxins de Figueres (Alt Empordà) on va reunir un centenar d’assistents, entre empresaris i professionals del sector turístic i representants d’administracions.

Els ponents que hi van participar van assenyalar que la desestacionalització del turisme és la fórmula perquè les empreses puguin disposar de plantilles més estables i no hagin de patir per falta de personal. Aquest factor també podrà fer possible retenir talent i això revertirà en un millor producte turístic.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó es va mostrar optimista, “disposem tots els ingredients per tenir un model de turisme d’èxit, només falta que ens ho creiem, que ens estimem Figueres i la comarca, i que treballem plegats per un mateix objectiu”, va dir. Segons el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra, “si ens posem a treballar tots junts la desestacionalització és possible”.

"Només aconseguirem tenir plantilles estables i retenir talent si treballem per allargar la temporada”, va reblar. El president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, va insistir en reclamar un millor repartiment de les vacances escolars tal i com es fa a França i Alemanya, ajudes econòmiques i eines assequibles per avançar en la desestacionalització. El president de la patronal FOEG, Ernest Plana, va recordar que la falta de personal és el principal problema de molts sectors econòmics  i va destacar els esforços de les associacions, com els empresaris de l’Alt Empordà, per abordar-ho.

En la jornada, conduïda pel periodista figuerenc Santi Coll, hi van participar el director general de Peralada Resort, Eugeni Llos; el director del Parc Natural del Cap de Creus, Ponç Feliu; el director general de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Fèlix Roca; la sommelier Laura Masramon, i l’expert en màrqueting turístic Jaume Marín. Aquesta és la primera trobada d’un cicle de jornades que organitza l’AHAE per debatre els reptes del turisme a la comarca de l’Alt Empordà. La segona jornada estarà centrada en la sostenibilitat i es durà a terme a finals de gener, mentre que la tercera, que està prevista per al març, girarà al voltant de la digitalització.