L'estat invertirà 1 MEUR per a completar l'oferta de la Casa de Cultura de Girona

ERC ha introduït una esmena a la LGPE

El senador gironí del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Jordi Martí Deulofeu, ha aconseguit la incorporació d'una esmena en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat (LGPE) de cara a l'any vinent consistent en un milió d’euros per a completar l’oferta de la Casa de la Cultura de Girona, que porta tancada des de l’any 2013, i que amb aquest acord es possibilitarà la seva la licitació del projecte el 2023.

El senador republicà ha explicat que, de moment, l’anomenada LPGE comença el seu tràmit al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no puguem donar per fet un acord definitiu. “Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per Catalunya, i la gent de les comarques gironines”.

El vicealcalde i regidor de Cultura a Girona, Quim Ayats, assegura que “aquesta inversió d’un milió d’euros que hem aconseguit des d’Esquerra Republicana és una molt bona notícia per la ciutat perquè aconseguim millores per tots els gironins i gironines. Seguim fent passos fonamentals per tirar endavant el projecte de la nova biblioteca a la Casa de Cultura, demostrant que hi estem a sobre, des de tots els fronts, defensant Girona arreu". Per Ayats, “estem més a prop que mai que la nova biblioteca sigui una realitat, desencallant i impulsant un projecte amb el qual ens havíem compromès amb la ciutadania”.

Dijous està prevista la votació de la LPGE al Congrés que continuarà el seu tràmit al Senat durant el mes de desembre, i en el cas de ser incorporades noves esmenes a la cambra alta legislativa, hauran de ser ratificades finalment en una nova sessió plenària al Congrés.