Blanes restaura l'escultura de Julián Cerón que havia estat vandalitzada

L'obra es va inaugurar el 2012 i està ubicada al Passeig de Mar

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha restaurant l'escultura 'Treball de Formigues' de Julián Cerón que havia estat objecte d'un acte vandàlic i avui ha retornat al seu lloc original al Passeig de Mar. L'acció perpetrada per uns desconeguts va consistir en capgirar les antenes i el cap de la formiga.

L’escultura ‘Treball de Formigues’ es va inaugurar el 10 de juny de 2012, i té dues germanes bessones: a la ciutat d’origen de l’autor, Santiago de Cali, a Colòmbia, i a una Galeria d’Art de Barcelona, al costat de la Plaça de la Catedral. Totes tres mesuren 2,50x2,20x4,30 metres i pesen més d’una tona, ja que estan fetes d’acer al carbó. Cerón va regentar durant molts anys una parada a la Fira d’Artesania del Passeig de Mar, on venia diverses peces de creació pròpia. Una de les que tenia més èxit era precisament la de la formiga, que va proposar-se fer a mida gegant.

Per a la confecció de l’escultura de Blanes van fer falta 33 barres de sis metres d’allargada i 2,5 cm de diàmetre que es van haver d’anar soldant una rere l’altra.Per donar forma a l’escultura, es va haver d’invertir un mes i mig de feina i va fer falta la col·laboració desinteressada d’un grup d’amics que el van ajudar.

L'Ajuntament –a través del Departament de Cultura i Festes- va formalitzar un conveni de cessió en dipòsit amb l’autor. Això ha permès que la peça s’hagi pogut exhibir públicament en la seva ubicació, la zona verda de darrera el banc dels músics. Quan es va inaugurar, la seva estrena es va complementar amb una exposició dedicada a l’artista.