Vilablareix inicia mesures per estalviar electricitat

S’ha reduït la il·luminació de determinades zones on hi havia una sobreexposició de fonts de llum

L’Ajuntament de Vilablareix, dins de les actuacions previstes en el PAES (Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible), està aplicant noves mesures d’estalvi lumínic i eficiència energètica en determinades zones del poble i equipaments municipals.

D’aquesta manera, i després d’un estudi previ, s’ha optat per reduir l’en- llumenat en la zona de la petanca i del pavelló al carrer Marroc. O, per exemple, a la rotonda de la carrtera Santa Coloma amb el carrer Camós i Mosquerola, i a la rotonda de la carretera Santa Coloma també, però amb l’avinguda Lluís Companys, on hi havia uns fanals amb 8 làmpades que s’han reduït a la meitat. Les actuacions s’han completat al carrer Tribana i amb els llums de les places que donen a la carretera Santa Coloma.

El regidor de Serveis i Via Pública i Entorn Rural, Jordi Frigola, ha explicat que s’han reduït “diversos punts de llum en varis sectors del poble des de fa unes vuit setmanes”. “Esperem que això representi un estalvi econòmic significatiu que es po- drà quantificar en els propers mesos i, en aquesta línia, estem estudiant d’altres mesures d’estalvi que anirem posant en pràctica les properes set- manes”, ha afegit el regidor, Jordi Frigola.

Aquestes mesures s’han aplicat en aquelles zones on s’ha considerat que hi havia un excés d’il·luminació, o que era poc efectiva, amb l’objectiu de fer-ne un consum eficient i responsable; i sempre garantint la il·luminació suficient dels carrers i places amb l’objectiu de continuar disposant d’un poble segur per a tots els veïns i veïns.