Roses aproparà la cultura marinera als visitants

L'activitat es farà a partir del primer cap de setmana de juny i vol ser un atractiu turístic al municipi

Conèixer la cultura marinera, la tasca dels pescadors i la difusió del patrimoni al voltant del mar. Aquests són alguns dels objectius del nou centre de Turisme Pesquer a Roses (Alt Empordà), que oferirà activitats innovadores al voltant del sector, com ara la possibilitat de viure una jornada completa de pesca des d'una barca a alta mar.

La Confraria de Pescadors, l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i l'Ajuntament de Roses han sumat els seus esforços per impulsar aquesta iniciativa que vol donar un valor afegit al municipi amb nous atractius turístics. Les sortides es començaran a fer a partir del primer cap de setmana de juny. Les sortides de pesca amb embarcacions d'arts menors i arrossegament que s'estan preparant oferiran la possibilitat de viure l'experiència real durant una jornada completa de pesca, de manera que es podran conèixer de prop les arts del sector i participar en les tasques que s'hi fan.

Els pescadors es convertiran en protagonistes de la nova oferta turística i seran els encarregats de transmetre un seguit d'idees i valors per aprofundir en la seva feina i contribuir al seu coneixement i valoració.

El nou producte turístic permetrà reforçar la identitat del col·lectiu dels pescadors i difondre el patrimoni, les tradicions, els oficis, la gastronomia i la cultura vinculada al sector. També es vol difondre les relacions entre la qualitat del medi natural i les activitats humanes i divulgar la contribució de les dones en el sector pesquer.

La Confraria de Pescadors serà la titular de la llicència del desenvolupament de l'activitat; l'Estació Nàutica és la responsable de la gestió i organització de l'activitat turística; l'Ajuntament de Roses serà l'encarregat de donar suport logístic, organitzatiu i recursos al projecte, i també s'implicaran empreses locals que realitzaran les activitats comercialitzadores sota el concepte de Roses vila marinera.

A banda d'això, també es començaran noves línies de visites guiades al port de Roses i també es podrà visitar una embarcació, juntament amb d'altres que ja es venen fent com és rutes amb caiac i les relacionades amb la gastronomia i l'entorn patrimonial. Tot el projecte es presentarà als agents turístics municipals durant la Festa del Mar.