Els Bombers atenen dos avisos pel fort vent en les últimes hores a Girona

Protecció Civil té activada l'alerta del pla Ventcat per un episodi intens avui

Els Bombers han atès 27 avisos pel fort vent des d'aquest dilluns al vespre, la majoria per retirar branques o arbres caiguts. Les comarques amb més avisos atesos en les últimes hores (20 h a 7 h) han estat les del sud de Barcelona, amb 8, i les de Tarragona, amb 6. A les del nord de Barcelona, s'hi han atès 5 avisos; a les de l'Ebre 4; a les de Girona 2, i a les de Lleida i de la Catalunya central 1.

Protecció Civil va activar aquest dilluns l'alerta del pla Ventcat per la previsió d'un episodi amb fortes ratxes de vent a bona part del territori, sobretot aquest dimarts. Davant aquesta previsió, demana extremar la precaució, especialment quan es condueixi i també en les activitats a l'aire lliure.

Segons les previsions, l'episodi de fort vent s'ha d'intensificar aquest dimarts i l'afectació s'estendrà al litoral i prelitoral central i sud, on les ratxes podran superar també els 72 km/h.

Protecció Civil demana evitar zones boscoses, on poden caure branques o arbres. Dins dels nuclis urbans, s'ha de vigilar amb la possible caiguda d'elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. Per prevenció, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent i recorda que no és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.