Salt compra la Gassol per 5,5 MEUR

Es vol utilitzar per ampliar equipaments i evitar l'especulació a la zona

Després que durant el mes de maig l’Ajuntament de Salt (Gironès) ja posés sobre la taula que estava estudiant la possibilitat de la compra de l’antiga fàbrica tèxtil de la Gassol, finalment el consistori ha aprofitat l’oportunitat i ha acordat fer la consigna de 5,5 milions d’euros al jutjat per a l’adquisició del conjunt industrial de 55.000 metres quadrats. El darrer pas s’ha fet durant el plenari d’aquest dilluns 21 de novembre amb l’aprovació del crèdit extraordinari que permetrà dur a terme l’operació.

Després de l’informe favorable del departament de Governació, l’Ajuntament ja pot exercir la compra directa de la fàbrica que des de l’any 2005 està en desús i que, des de fa temps, la seva venda estava immersa en un litigi judicial.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “des d’un primer moment, quan ens vam plantejar l’operació per aquestes xifres, hem considerat que estàvem davant d’una oportunitat per adquirir uns espais que ens permetran ampliar els equipaments municipals al mateix temps que protegim el patrimoni històric de Salt i, tot plegat, sense obligar que des de l’Ajuntament es podrà controlar el desenvolupament de la zona i evitar l’especulació en aquest punt”.

El regidor de Territori, Àlex Barceló, afegeix que “a partir d’ara caldrà anar definint els usos que es volen acabar donant a l’espai per tramitar la modificació de planejament que ho faci possible. Posteriorment caldrà, entre tots i totes, aprofitar aquesta oportunitat i concretar les propostes que s’hi volen impulsar i que garanteixin la millor viabilitat i adequació al pla d’usos”.