Els grups The Tyets, 31 FAM i Lal’Ba presentaran nou disc a l’Strenes de Girona

Els concerts se celebraran a la Sala La Mirona de Salt

Els grups The Tyets, 31 FAM i Lal’ba presentaran nou disc en el marc del festival Strenes de Girona. Els concerts seran a la Sala La Mirona de Salt, el sextet de Sabadell 31 FAM actuarà el 14 d’abril, el duet de Mataró The Tyets i el grup d’Olesa de Montserrat Lal’Ba ho faran el 21 d’abril.

Les entrades per a The Tyets i 31 FAM estaran aquest dimarts a la venda al web del festival. Aquests avançaments s’uneixen als de les estrenes dels nous discos de Triquell (15 d’abril) al Teatre de Girona i Els Amics de les Arts a les escales de la Catedral en un doble concert el 6 de maig.

31 FAM és un grup de Sabadell format per sis membres, Kid Pi, Koalekay, Lil Didi, Joey C, AAA y Bandam. La seva música és un còctel de trap, dancehall, funk i R&B i lletres cantades en català, castellà i anglès. Van debutar discogràficament l’any 2019 amb el disc Tretze on hi ha “Valentina”, que ja supera els dotze milions de reproduccions. Un any més tard van publicar el seu segon disc, Valhalla Vol.1, i al 2021, va veure la llum Jetlag, que comptava amb col·laboracions de Teuma Thug i Lildami. A principis de 2023, 31 FAM publicaran el seu tercer disc, del que ja han avançat les cançons “Wan Tun”, un reggaeton potentíssim, i el trap amb sonoritats electròniques, "X2 Real".

The Tyets, el jove duet també conegut com “Els Tiets”, venen de la capital del Maresme, Mataró. La seva particular proposta sonora tropical, fresca i desenfadada, combinada amb un directe amb banda molt potent, els ha servit per fer-se un lloc entre els nous grups indispensables de la música catalana. Fins a la data han publicat El Pipeig (2020). No obstant això, no han parat de publicar col·laboracions sonades amb artistes sorprenents i diversos com Ferran Palau, Los Manolos, Els Amics de les Arts, Sopa de Cabra o La Fúmiga. Tot, des del seu estudi mataroní, La Kate Studios. El pròxim mes de març, Oriol de Ramon “Derra” i Xavier Coca “Jotes” publicaran el seu segon disc, del que ja han avançat “De l’1 al què”, “Coco” amb Flashy Ice Cream i “Bailoteo”.

Lal’Ba és un trio d’Olesa de Montserrat que s’ha convertit en una de les bandes revelació de la temporada. Les seves cançons, a cavall entre l'estil urbà i el pop electrònic, compten amb unes lletres que connecten a l'instant amb el seu públic. Lal’Ba ja han estat capaços de seduir per col·laborar en les seves cançons a artistes com Adrià Salas (La Pegatina), les Maluks (una de les bandes femenines més populars del País Valencià) o a l’Ariox (una de les cantautores emergents que rep més elogis). El seu esperat primer disc es publicarà al primer trimestre de 2023, tot i que ja n’han avançat “Abella reina”, una cançó que parla de l’empoderament femení i de les desigualtats de gènere.