La Mitja Marató de Figueres recupera la cursa Menuda

Se celebrarà els dies 3 i 4 de desembre

La presentació oficial de la sisena edició de la mitja marató de Figueres (Alt Empordà), organitzada per una entitat sense ànim de lucre, ha despertat molt interès entre la ciutadania en tant que s’han quasi duplicat les inscripcions existents fins al moment en un sol dia. L’acte oficial va tenir lloc ahir a la plaça Catalunya de la capital altempordanesa, just després d’un entrenament previst a 9:30h.

Una seixantena de corredors i corredores s’han aplegat a la Torre Galatea per provar la ruta de 10km i de 21km a tots aquells que vulguin trepitjar el terreny abans del dia de la cursa, el proper 3 i 4 de desembre.

L’Associació Mitja Marató de Figueres ha explicat que enguany es recupera la cursa La Menuda, adreçada a menors de fins a 12 anys, després de la interrupció provocada per la pandèmia de la covid-19. Aquesta cursa pensada pels més petits de la casa tindrà lloc el dia abans de La Mitja Marató, és a dir, dissabte 3 de desembre a la tarda. Hi haurà quatre grups d'edat que faran diferents distàncies segons l’any de naixement.

En aquell mateix dia, tindrà lloc una cursa adaptada per a infants i joves amb diversitat funcional. Aquesta iniciativa compte amb la col·laboració del Centre El Dofí de Figueres i representa un “motiu d’orgull per als organitzadors” que cada any han mostrat “interès i sensibilitat” en aquest sector de la població.

El president de l’Associació formada per set homes i una dona, Lluís Rodríguez, ha destacat la “supressió de més de 2.500 envasos de plàstic en aquesta edició, que faran que la cursa sigui molt més sostenible que en edicions anteriors”. En aquest sentit el Vicealcalde de Figueres Pere Casellas, ha recordat la gran tasca de l’empresa pública Fisersa per a oferir aigua de qualitat amb envasos reciclables al llarg del recorregut.

Davant d’una seixantena de participants a l’entrenament convocat aquest diumenge, s’ha fet la presentació oficial de la samarreta d'enguany. Com cada edició està dissenyada amb el logo de La Mitja al frontal i unes franges de color a les mànigues, en aquesta ocasió s’ha escollit el rosa per donar-li “un toc de color” al gris del fons.

Després de les paraules de les autoritats, s’ha recordat la necessitat de voluntaris. Segons el responsable de voluntariat, Toni Corona, “sense ells i elles la cursa no seria viable”.  Per això, la directora de Comunicació i presentadora de l’acte, Montserrat Rigall, ha detallat que tothom qui ho vulgui pot oferir-se voluntari a través de les xarxes socials com Instagram o Twitter, o bé al web.

Per acabar, s’ha entregat a tots els participants de la presentació una ampolla de vidre amb la marca corporativa i s’ha fet sorteig de samarretes tècniques Hanker, una de les marques presents a La Mitja des de la primera edició, l’any  2016.