Arrenca la Fira Orígens d'Olot amb més de 60 productors d'arreu del territori

El certamen compta amb cuiners de renom com Ada Parellada, les germanes Puigvert o Carme Ruscalleda

La primera jornada de la 10a edició de la Fira Orígens, promoguda per l’Ajuntament d’Olot, que se celebra aquest cap de setmana al Recinte Firal ha estat marcada per l’assistència d’un gran nombre de visitants que no s’han volgut perdre aquest desè aniversari.

Més de 60 productors d’arreu del territori omplen durant tot el cap de setmana el recinte. Cal destacar la presència dels productes ecològics que enguany han superat el 38% de l’oferta de la fira. A més, un 42% dels expositors s’estrenen a Orígens. A l’espai firal els productors ofereixen tastos del seus productes als visitants a través de l’intercanvi de tiquets. El visitant també pot comprar directament al productor.

La fira també ha comptat amb reconeguts cuiners que han ofert sessions de cuina en directe amb els llegums com a eix central. Els protagonistes d’aquest dissabte han estat Martina, Clara i Carlota Puigvert Puigdevall (Les Cols **, Olot); Marc Puig-Pey (Fundació Alícia, Sant Fruitós de Bages); Lluc Quintana (Can Xapes, Cornellà de Terri), flamant guanyador del millor Cuiner Sostenible al Gastronomic Forum Barcelona; Ada Parellada (Semproniana, Barcelona); Jordi Ferrer (Ferrer Xocolata Pastisseria, Olot) que ha elaborat el pastís dels 10 anys i Carme Ruscalleda (Moments **, Barcelona).

Aquest dissabte també s’han entregat els premis Millor Estand i Millor Producte Orígens 2021. Els guardons a Millor Producte se l’han endut l’avellana salada de Nuasets en la categoria de salat, amb accèssit per al cargol bover cuinat en conserva de V de Gust-Can Carlina; el pòtit postres de músic en la categoria de dolç; la kombutxa Citron d’Enso Ferments en la categoria de begudes i el vi Pecat Singular de Mas Ponsjoan en la categoria de producte més sostenible. El Premi al Millor Estand ha estat per a Cal Kika i un accèssit per a Hopsters.

Una de les novetats d’enguany ha estat el 1r Concurs de Botifarra Catalana organitzat juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn. Al matí ha arribat a Olot una nombrosa representació de confrares cansaladers amb motiu de la celebració del concurs. Durant el matí han tingut lloc les deliberacions del jurat i demà diumenge es farà l’entrega de premis i un tast de Botifarres Catalanes.

L’Aula de Tast ha acollit sessions de diversos productors presents a la fira. Avui s’hi han fet tastos dels productes de la Gastroteca, un altre de productes de pagès de Les Gavarres; de torrons artesans i caves, un tast amb productes del segell Girona Excel·lent, i un de cerveses artesanes i formatges catalans.

La fira continua demà diumenge amb moltes més propostes. Els protagonistes de l’Aula de Cuina seran Gerard Xifra (La Quinta Justa, Olot – Associació d’Hostalatge de la Garrotxa); Sylvia Oussedik; Isma Prados; Marc Ribas (La Brutal, Girona); i Quim Casellas (Casamar*, Llafranc).

L’Aula de Tast acollirà un tast de cafès, un de les botifarres catalanes guanyadores del 1r Concurs de Botifarra Catalana, un tast amb productes de Girona Excel·lent i per últim un de molt especial, el tast dels 10 anys, amb productes i productors que han format part de la llarga història d’Orígens

El preu de l’entrada a la fira és de 5 euros i inclou 5 tiquets de tast. L’Aula de Tast té un cost d’1 euro. Les inscripcions per a aquest espai es realitzen a l’entrada de la fira. Per avui diumenge l’horari serà de les 10 del matí a les 8 del vespre.