La fàbrica Nestlé de Girona redueix un 40% les emissions de CO2 en deu anys

També ha disminuït en un 35% la despesa de metres cúbics d'aigua

Nestlé ha anunciat a través del seu programa Nescafé Plan que treballa per garantir que el cafè que produeix es faci de manera responsable i sostenible, explicant que a la fàbrica de Girona l'energia elèctrica que es compra prové de fonts renovables.

En aquest sentit, l'empresa assegura que la fàbrica gironina ha reduït en més d'un 40% els quilos de CO2 per tona de producte produïdes entre el 2010 i el 2020, alhora que també ha disminuït en un 35% els metres cúbics d'aigua utilitzada per tona de producte elaborada en aquest període de temps.

Amb tot, d'entre algunes de les mesures adoptades a la fàbrica de cafè soluble i càpsules de Nestlé a Girona per aconseguir aquestes xifres, destaquen la instal·lació d'una caldera de biomassa que utilitza els pòsits de cafè obtinguts de l'elaboració de cafè soluble per obtenir vapor. Aquesta caldera genera 125.000 tones de vapor a l'any, cosa que ha suposat reduir un 25% el consum de gas natural.

"A Espanya, Nescafé, la marca més emblemàtica de cafè del món també ha contribuït des de l´inici a aquest Pla, així com al compromís de Nestlé d'assolir zero emissions netes de gasos d'efecte hivernacle per al 2050", ha destacat Silvia Escudé, directora de Cafès de Nestlé Espanya.