El termini d'ajudes per la compra de bicicletes elèctriques a Palafrugell acaba el 10 de desembre

Hi ha tres línies de subvenció diferenciades

El termini per sol·licitar ajudes per a la compra de bicicletes elèctriques a Palafrugell (Baix Empordà) finalitzarà el proper 10 de desembre. Aquesta campanya s'ha posat en marxa por primera vegada i incorpora subvencions que poden arribar fins els 500 euros per fer-se amb bicicletes elèctriques tipus cargobikes.

La convocatòria ha sortit amb 3 línies de subvencions diferenciades: Línia 1 de 200 euros per bicicletes elèctriques urbanes; línia 2 de 30 euros per bicicletes convencionals urbanes (no elèctriques) i finalment una línia 3 de 500 euros per bicicletes elèctriques tipus cargobikes.

Aquestes subvencions tenen per finalitat incentivar l’ús de la bicicleta a Palafrugell, com a mitjà de transport més sostenible, mitjançant la subvenció d’una part del cost de la compra d’una bicicleta a aquelles persones i empreses que s’hi acullin.

El regidor de Medi Ambient, Marc Heras, explica que “aquesta mesura pretén ser un pas més cap a una manera més eficient i sostenible de moure’s pel nostre municipi, aprofitant el desplegament de la xarxa ciclable. Volem aconseguir reduir l’ús del cotxe pels trajectes més curts que són fàcilment més pràctics de fer a peu dins del nucli urbà i en bicicleta per connectar amb els nuclis del litoral i de l’interior”.

Paral·lelament, el regidor de Mobilitat, Pau Lladó, esmenta que “amb aquesta iniciativa el consistori pretén també disminuir la contaminació provocada pels vehicles, la contaminació acústica, oferir una major accessibilitat i millor mobilitat, així com la regeneració urbana, i la reactivació econòmica”.

L'import total de la subvenció és de 40.000 euros, fet que ens col·loca al nivell de ciutats com Bilbao o València que han estat capdavanters en aquest tipus d’apostes per a la mobilitat sostenible.