L'espectacle 'Stockmann' arriba a la Planeta

Es tracta d'una versió lliure i sense embuts d’'Un enemic del Poble' de Henrik Ibsen

La productora i companyia teatral 'Les Antonietes' estrena, aquest cap de setmana a la sala Planeta de Girona, Stockmann,  una versió lliure, directe i sense complexes d’'Un enemic del poble' del dramaturg noruec Henrik Ibsen. Girona ha estat la ciutat escollida per la companyia per presentar en exclusiva aquest nou muntatge.

Continuant fidels a la direcció d’Oriol Tarrasón, que amb aquest ja suma més de mitja dotzena d’espectacles dirigits, la companyia presenta aquesta versió lliure amb un missatge directe i contundent: fer remoure la consciència del públic. “Hem volgut titular  l’obra Stockmann, en lloc d’Un enemic del poble, per donar tota la força al doctor i a la seva defensa de la veritat” comenta Tarrasón. “Per desgràcia el text que Ibsen va escriure fa més de 100 anys, avui és més vigent que mai” “afegeix.

Amb 5 actors sobre l’escenari, encapçalats pel televisiu Bernat Quintana, i amb una escenografia mínima, la companyia aconsegueix transportar al públic a un espai indefinit que tranquil·lament podria ser la seva ciutat a data d’avui.

La companyia i productora, creada l’any 2007, suma amb Stockmann, el seu 5è projecte. “ No és fàcil fer teatre avui en dia, però nosaltres no hi volem renunciar pere les dificultats del moment i del sector” comenta una de les fundadores, Annabel Castan. L’espectacle, que promet remoure la moral de tots els que passin per allà, vindrà precedit per un col·loqui, el divendres 3, sobre la vigència i la recepció que ha tingut a Catalunya l'obra del dramaturg Henrik Ibsen en el qual participarà, entre altre invitats, Oriol Tarrasón.

Es podrà veure el dissabte 4 de maig a les nou del vespre i també l'endemà diumenge a les sis de la tarda.