Un altercat entre nou joves, Mossos i la policia de Salt acaba amb dos detinguts i set denunciats

Un dels arrestats va agredir els agents a puntades peu mentre els altres els insultaven

Agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Salt (Gironès) van viure en el transcurs de la tarda d'ahir un altercat per part de diversos joves que els van increpar, burlar i agredir. Els fets van començar quan els policies feien un dispositiu de prevenció de consum i tinença de drogues a l'institut Vallvera, moment en que se'ls va apropar un jove amb dos nois més i el primer els va començar a insultar.

Els agents el van identificar i posteriorment arrestar acusat de manca de respecte i consideració envers les forces de seguretat. Just en aquell moment un vehicle amb tres joves més a l'interior va passar pel costat i van increpar els policies per a la detenció, donant-se immediatament a la fuga.

Mossos i Policia Local els van seguir fins aturar-los prop de l'escola la Farga i allà van identificar als ocupants adonant-se, a més, que el conductor mai s'havia tret el permís de conduir segons ha relatat Diari de Girona i ha confirmat El Gerió Digital. Per tot plegat el van denunciar per no tenir la llicència.

Els maldecaps però no van acabar allà. Seguidament un altre grup de joves va començar a increpar i amenaçar els policies que ja havien desplaçat diverses patrulles fins al carrer Sant Dionís. Un dels nois es va atrevir a empentar un policia local i va acabar arrestat no sense dificultat, ja que s'hi va resistir lesionant a un mosso i un agent local.

Alhora, la resta de joves que van presenciar la detenció no es van quedar de braços plegats i van carregar contra els policies donant puntades de peu i empentes per tal d'evitar l'arrest del seu company.

Les forces de seguretat van intentar dispersar-los sense èxit per la qual cosa van procedir a denunciar a un total de set joves per un presumpte delicte de desobediència. En total fins a nou joves van veure's implicats en el setge contra els policies amb un balanç total de nou detinguts.