Educació retira el concert de 3r d'ESO al col·legi Sant Josep de Sant Hilari Sacalm per falta d'alumnes

El centre se sent menystingut i reclama integrar-se a la xarxa pública

A partir del mes de desembre, una vegada es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el col·legi Sant Josep de Sant Hilari Sacalm perdrà el concert econòmic per al curs de 3r d'ESO. El Departament d'Educació justifica deixar de subvencionar aquest curs del centre concertat perquè no arriba al mínim estipulat per la normativa (20 alumnes matriculats).

De fet, Educació assegura que hi ha 15 alumnes cursant 3r d'ESO al col·legi, quan les ràtios en aquest curs són de 30 alumnes per aula. Fonts del Departament han assegurat a l'ACN que el centre ja té prou professorat com per atendre el grup i per això justifiquen la retirada del concert.

Per la seva banda, l'Associació de Pares de Família de Sant Hilari Sacalm (APFSHC), que s'encarrega de la gestió de la llar d'infants Les Cent Fonts i l'institut-escola Sant Josep, lamenten la decisió d'Educació. Asseguren que el Departament ha incomplert la promesa de tenir "un tracte especial", segons afirmen les famílies en un comunicat.

Amb la pèrdua del concert per a 3r d'ESO, l'APFSHC creuen que el centre està "tocat de mort" perquè no saben com afrontar les pèrdues econòmiques que suposarà aquesta decisió. Segons les famílies, podria suposar deixar d'ingressar uns 100.000 euros. Per això critiquen que Educació justifiqui aquesta retirada com una "decisió purament numèrica i freda". Des de les famílies que gestionen el centre demanen al Departament que es tingui en compte l'entorn semirural de Sant Hilari Sacalm i es fomentin projectes d'instituts-escola com el que representa el col·legi Sant Josep.

Per altra banda, les famílies asseguren que en els últims anys el Departament ha incorporat a la xarxa de centres públics diverses escoles concertades de l'àmbit metropolità de Barcelona i també d'altres punts de Catalunya.

De cara a aquest divendres les famílies han convocat una manifestació a les cinc de la tarda a la plaça de Jacint Verdaguer. Asseguren que aquesta serà la primera de diverses mobilitzacions que faran com a protesta de la decisió del Govern.