La Policia Municipal de Girona porta un taüt i simula un sepeli durant el plenari municipal

L'acció ha volgut simbolitzar com ha "enterrat la confiança" amb l'equip de govern

La Policia Municipal de Girona ha "enterrat la confiança" amb l'equip de govern (JxCat i ERC) portant un taüt al mig del saló de plens i simulant un sepeli, repartint recordatoris entre els regidors. A l'escrit, demanen que es pregui pels seus "drets laborals" i la "conciliació familiar".

La protesta s'emmarca dins el conflicte obert que la plantilla manté l'equip de govern, i que aquest setembre va portar els policies a plantar-se i decidir no fer més hores extra. Abans d'entrar a la sala de plens, els agents han tornat a fer una sonora protesta a la plaça del Vi. També s'hi han sumat, amb petards i xiulets, membres de la junta de personal i les brigades per reclamar l'augment de sou promès arran de la Valoració de Llocs de Treball (VLT).

La protesta a les portes del ple és la tercera que porten a terme els agents de la Policia Municipal. Aquest cop, els policies han escenificat un enterrament, amb taüt inclòs, precisament per "enterrar la confiança en l'equip de govern". El delegat sindical del SIP-FEPOL a les comarques gironines, Sergi Fernández, explica que és "inadmissible" que d'ençà que la plantilla va decidir plantar-se, i no fer més hores extra, l'equip de govern "no hagi mostrat voluntat de negociar".

La protesta d'aquest dilluns arriba, a més, pocs dies després que s'hagin acabat les Fires de Girona. Precisament, la policia ha portat l'Ajuntament al jutjat per haver-los obligat a fer hores extra per decret durant les Fires.

Avui, els policies han fet un passadís -amb espelmes incloses- al taüt que simbolitzava l'enterrament de la confiança. Al fèretre, que han dipositat al mig de la sala de plens, s'hi llegia 'D.E.P Drets de la Policia Municipal de Girona'. A més, els agents també han repartit una esquela als regidors, demanant-los que preguin pels seus "drets laborals", que van "morir el 21 d'octubre a l'edat de 166 anys" (en referència als anys que té el cos i al dia en què se'ls va obligar a fer hores extra per Fires).

"Quedem sols i desprotegits a l'empara dels senyors feudals del consistori", recull l'escrit. El recordatori també critica la postura de l'equip de govern amb el conflicte obert al cos, dient-los que tenen "el mal costum de perdre el temps" i de "no apreciar" el que tenen. "Només quan ho perdeu, us adonareu d'allò que veritat importa", diu la plantilla de la Policia Municipal a JxCat i ERC.

Xiulets i petards

Els agents de la Policia Municipal no han estat els únics a protestar a les portes del ple. També ho han fet treballadors de les brigades, amb cassoles i petards, i membres de la junta de personal per reclamar l'augment de sou promès arran de la Valoració de Llocs de Treball.

Els treballadors han desplegat una pancarta on s'hi llegia: 'L'Ajuntament menteix i ens empobreix; pagueu el que heu signat, VLT ja!'. En aquest cas, la protesta d'aquesta tarda se suma a la que ja porten fent, des de fa dies, durant l'hora d'esmorzar al davant del consistori.