Salt ja ha implementat dos terços de les accions previstes del Pla Local de Joventut

En xifres es tracta de 64 d'un total de 97

El Pla Local de Joventut 2020-2023 impulsat per l’Ajuntament de Salt (Gironès) segueix amb el seu desenvolupament i, a hores d’ara, ja s’ha donat compliment a dos terços de les accions que es preveuen. En aquest sentit, el document inclou fins a 97 propostes dividides en 12 àmbits d’actuació diferents de les quals ja n’hi ha 64 implementades o en marxa.

Durant els darrers mesos s’han engegat diverses iniciatives que han comptat amb un elevat índex d’acceptació com, per exemple: l’obertura de l’Estació Jove perquè els estudiants poguessin preparar la Selectivitat; s’ha ampliat l’oferta de casals del municipi amb una nova proposta per a joves d’entre 12 i 16 anys; s’han reservat places per a joves amb dificultats econòmiques a les entitats esportives a l'estiu o durant el curs; s'han donat 30 beques per fer esport federat en diferents especialitats i s’han impulsat tallers amb consells per a joves per a tenir cura de la seva salut mental.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Salt, Fermí Cunill, explica que “estem satisfets de com estem implementant el Pla Local de Joventut de la mà de les diferents àrees de l’Ajuntament i amb col·laboració amb altres administracions i entitats. Són uns índexs de compliment que augmentaran durant el proper any tot i que l’impacte de la Covid durant gairebé dos anys ens va obligar a frenar moltes iniciatives”.

El 2023 es continuarà treballant per posar en marxa les accions del Pla Local que encara no s’han pogut engegar i, entre elles, hi ha diverses com: fer un estudi dels espais públics disponibles per convertir espai de joc i trobada per adolescents; crear recorreguts a nivell de seguretat en clau de gènere, utilitzant la mateixa filosofia i estructura dels itineraris segurs per a infants o incorporar els adolescents i joves en l’organització de la Festa Major.

D’altra banda, durant el darrer trimestre del proper any 2023 està previst posar fil a l’agulla al Pla Local de Joventut 2024-2028 amb l’objectiu de continuar amb la línia de treball que s’ha iniciat aquests darrers quatre anys.