La UdG ofereix la primera doble titulació d'Enginyeria i ADE a Catalunya

La universitat obre el curs vinent 15 places per a alumnes que vulguin cursar els dos graus en només cinc anys

El curs vinent la UdG estrena sis noves dobles titulacions que permeten als estudiants poder tenir en cinc o sis anys dos graus. Entre aquestes, destaca la doble titulació en Enginyeria en Tecnologies Industrials i Direcció i Administració d'Empreses, que ofereixen conjuntament l'Escola Politècnica Superior i la Facultat d'Econòmiques. Aquesta és una doble titulació que s'ofereix per primer cop a Catalunya i que busca formar estudiants que comparteixin el perfil d'un economista capacitat per a dirigir empreses i el d'un enginyer.

Segons ha explicat el director de l'Escola Politècnica Superior, Joaquim Salvi, aquests estudis donen sortida a "la vocació" d'alguns estudiants d'enginyeria que aspiren a dirigir empreses. Fins ara, el grau d'enginyeria ja incorpora algunes assignatures lligades a l'economia però aquesta doble titulació els permetrà tenir les mateixes competències que un llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses.

El doble grau s'obtindrà en cinc anys si els estudiants assumeixen una càrrega de crèdits superior a la de qualsevol altre estudiant. Per exemple, la mitjana de crèdits per curs d'un grau comú és de 60, mentre que els estudiants de doble titulació haurien de matricular-se de 75 crèdits per acabar les dues carreres en cinc anys. Per al primer curs, l'oferta es limita a quinze places.

"Els directius necessiten comprendre el conjunt de tota l'empresa des de la vessant productiva i des de la vessant econòmica", ha reconegut el president del Col·legi d'Enginyers de Catalunya a Girona, Jaume Masgrau, que ha detallat que, fins ara, molts enginyers que aspiraven a càrrecs directius havien d'ampliar currículum pel seu compte un cop obtenien la llicenciatura en Enginyeria.

Per part del Col·legi d'Economistes de Catalunya, el seu president territorial, Esteve Gibert, ha remarcat la importància de disposar d'aquests nous estudis. "En un context com l'actual que es parla molt de productivitat, unir els coneixements tècnics i els econòmics serà un servei molt important per a la societat", ha manifestat.

Així mateix, la rectora de la UdG ha destacat el caràcter pioner dels estudis que s'ofereixen per primer cop a Catalunya i ha manifestat que el "perfil singular" dels dobles graduats els ha de permetre trobar feina més aviat. Les darreres dades de l'Agència per la qualitat del sistema universitari de Catalunya (AQU) del 2010 (referents als estudiants que es van llicenciar el 2007) reflecteixen que els alumnes d'enginyeries de la UdG tenen un grau d'ocupabilitat del 92% i del 93% els economistes.

Tant la degana de la Facultat d'Econòmiques, Carme Saurina, com el director de la Politècnica, Joaquim Salvi, han valorat molt positivament l'entesa entre els dos centres i l'oportunitat d'oferir uns estudis que, segons reconeixen, demanava el propi sector i també els estudiants.