Girona invertirà més de 20.000 euros en rehabilitar el Barri Vell

Es repararà una esquerda de la muralla a la zona del Jardí de l’Àngel

L’Ajuntament de Girona està portant a terme actuacions al Barri Vell per tal de condicionar els carrers i millorar-ne la seguretat i la salubritat. En concret, s’està fent una reparació puntual de la muralla a la zona del Jardí de l’Àngel que consisteix en la reparació d’una esquerda apareguda en aquest punt de la muralla i que ha estat causada pel moviment d’un conjunt de nòduls de pedra que formen part d’una de les voltes de suport del passeig de ronda de la muralla.

A més, s’aprofitarà també per rejuntar i consolidar tot un pany de muralla, d’uns 100 metres quadrats aproximadament, que actualment té peces soltes. Aquesta obra, que està en procés d’execució, té un cost de 10.740’38 euros i el termini per executar-la és d’un mes.

En relació amb la plaça dels Lledoners, s’ha arranjat el paviment de la zona de trànsit rodat de la plaça format per còdols de pedra. El paviment actualment té manca de rejuntat, algunes peces soltes i alguns esvorancs que cal reparar. La superfície aproximada d’intervenció és d’uns 650 metres quadrats. L’obra, que també està en procés d’execució, té un cost de 12.190’75 euros i el termini per executar-la és de 15 dies.
El regidor d’Urbanisme i Activitats, Carles Ribas, ha remarcat que es porten a terme aquestes dues actuacions “amb l’objectiu de millorar la seguretat, especialment a la zona de la muralla, i per tal de condicionar els llocs cèntrics de la ciutat per adequar el recorregut que faran els visitants de cara a Temps de Flors”.

Tractament fitosanitari al Barri Vell

D’altra banda, a partir d’avui, i fins al dia 3 de maig, es portarà a terme un tractament fitosanitari pel control de les males herbes que proliferen a diversos carrers del Barri Vell de Girona. Per tal de causar el mínim d’afectacions viàries possibles, es portaran a terme les actuacions de les 5 a les 8 del matí. Es pot consultar més informació sobre aquesta actuació al web.