La Generalitat assegura que la sentència del TSJC sobre la C-32 era ''esperada'' i no la recorrerà

Territori mostra la seva "total disposició" als ajuntaments a millorar la mobilitat a la zona

La Generalitat ha assegurat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el projecte de perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret (Selva) era "esperada" i ha recordat que al 2019 ja va aplicar les mesures cautelars.

Fonts del Departament de Territori han assenyalat que la Generalitat no té la intenció de recórrer la resolució judicial en considerar que l'estudi informatiu ha quedat "desfasat" amb el pas del temps i que no inclou els "criteris imprescindibles davant qualsevol tramitació en l'emergència climàtica habitual". A més, Territori ha exposat la seva "total disposició" als ajuntaments per trobar "solucions compartides" per millorar la mobilitat a nivell viari i de transport públic.

La Generalitat indica que la sentència estima només un dels motius al·legats en el contenciós interposat per diverses entitats ecologistes com SOS Lloret, Salvem la Pinya de Rosa o la Ieden però que declara nul l'estudi informatiu i d'impacte ambiental del perllongament aprovat el 2018 ja que no s'ajusta a la Llei del canvi climàtic.  

Fonts de Territori han reconegut que la Generalitat es "plenament conscient" dels problemes de mobilitat entre l'Alt Maresme i la Selva Marítima i que aquests afecten la "competitivitat de les empreses locals". En aquest sentit, puntualitzen que la millora del corredor entre Blanes i Lloret està inclosa en diferents plants de mobilitat i constaten que la GI-682 arriba a registrar fins a 30.000 vehicles diaris.

L'alt tribunal ja va ordenar que s'aturessin cautelarment les obres l'any 2019, quan s'havien començat els treballs previs sobre el terreny amb tales d'arbres al paratge del Vilar i en d'altres punts. Aleshores, va estimar parcialment la petició dels ecologistes i va concloure que l'estudi ambiental, que avalava el traçat de l'alternativa 2 escollida per Territori, tenia deficiències. Entre elles, precisament, que no s'ajustava a allò que marca la Llei del Canvi Climàtic. Aquest era el segon projecte que la Generalitat impulsava.