La Mirona aplega una quarentena de ballarins de tota mena

La 3a Jornada Capacitats per la Dansa ha ofert un espectacle complet a Salt

Aquest és el tercer any consecutiu que l'associació 'Mira, capacitats per la Dansa' i 'designfortakeaway' organitzen la Jornada Capacitats per la Dansa dedicada a la pràctica de la dansa integrada. Enguany, a diferència de les darreres edicions, l'acte s'ha portat a terme a la Sala Mirona de Salt i s'ha basat en una trobada d'escoles, entitats i grups de dansa amb discapacitats. Aquest esdeveniment es troba dins dels diversos actes que s'han organitzat per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril.

Durant uns 45 minuts, una quarantena de ballarins d'entre 14 i 50 anys provinents d'arreu de les comarques gironines han ofert un espectacle complet amb passos de dansa clàssica, contemporània i moviments improvisats. Una de les organitzadores de l'acte, l'Irene Lama, ha explicat que l'objectiu de la trobada era fomentar la dansa entre els discapacitats, crear un espai de diàleg on es pogués parlar sobre els beneficis d'aquesta activitat i demostrar que qualsevol persona pot aportar alguna cosa positiva.

"La idea és que vegin que tothom pot tenir un públic que l'anima i volem afavorir la creativitat de les persones amb discapacitats mitjançant aquest art i amb noves formes d'expressió", ha detallat Lama. Desenes de persones han omplert la Sala Mirona per gaudir de la música i la dansa.