El 4rt FlamenGi arrenca demà amb Alba Guerrero i una exposició d'Ana Palma

El festival s'allargarà fins el 27 de novembre amb una quinzena d'activitats programades

FlamenGi, el festival de flamenc de Girona, arriba demà a la seva 4a edició amb la voluntat de conscienciar el públic i reivindicar l’origen de l’art flamenc, que històricament ha proposat un art molt més obert, multidisciplinari, divers i inclusiu que no pas l’estereotip que es té del “flamenc tradicional” actualment. Des del seu inici, el FlamenGi aposta per programar amb una mirada feminista i amb perspectiva de gènere. Aquest any, a més, el festival va més enllà i inclou també el col·lectiu LGTBIQ+ amb l’objectiu de reivindicar que l’origen del flamenc està totalment vinculat amb la comunitat queer.

Demà s'inaugura la quarta edició del festival amb una performance de la cantaora Alba Guerrero i l'exposició fotogràfica d'Ana Palma al CC Pont Major de Girona. Dissabte, a La Mercè de Girona, hi haurà alguns dels espectacles més potents del festival: la bailaora i coreògrafa Karen Lugo acompanyada del guitarrista Chicuelo amb l'espectacle "Golpe de Tierra", artistes de tablao com els de Cía. Yolanda Cortés amb l'espectacle "Colmao" i el ballarí Pol Jiménez amb la performance sobre el no gènere "Lo Faunal: tragèdia de la mort".

Fins el 27 de novembre, el festival acollirà grans noms del flamenc català actual com els grups Las Migas i Flamenco Queer i cantants com Alba Carmona o Pere Martínez. A més a més, també hi ha programades fins a una quinzena d'activitats pedagògiques amb grans artistes com El Yiyo, Chicuelo, Yolanda Cortés, La Chamela o Rebeca Monasterio.