El Girona Film Festival s'endinsa aquest cap de setmana en la tecnologia digital 3D

Es faran conferències i projectaran pel·lícules

El Girona Film Festival ofereix aquest cap de setmana les Jornades Blender amb l’objectiu de posar sobre la taula la tecnologia digital 3D. Des de Mikey Mouse, 1927, fins ara, el desenvolupament d’imatge 3D esdevé imprescindible per la ciència, la indústria i l’entreteniment. 

Un dels centres de desenvolupament 3D segueix dins el parc tecnològic de la Disney i Nvidia forma part d’aquest gran complexe a Disney (Los Angeles). Blender (Amsterdam) és la fundació patrocinada per Nvidia, compta amb milions de desenvolupadors de codi lliure. 

Per al director del Festival, Lluís Valentí: “Després de quatre anys intentant realitzar les Jornades Blender, hem trobat partenariat a Girona a l’alçada de les exigències (Eram i Casa de Cultura). Estem satisfets de la resposta del patronat de la Fundació Blender i el seu president Ton Roseendaal”. 

Durant tres dies es desenvoluparan conferències internacionals a càrrec de grans desenvolupadors de tecnologia 3D i projeccions cinematogràfiques. Trenta de les cinquanta cinc sessions programades en l’edició d’enguany del Festival seran de tecnologia Blender o similar.

El divendres 11 es farà la presentació de les jornades i tot seguit es parlarà de les arts visuals per les arts escèniques, a càrrec d’Helena Córdoba (Messcellany); i Carlos del Olmo parlarà sobre com fer un curtmetratge. 

Les conferències seguiran desenvolupant-se el dissabte amb les conferències d’Helge Maus (blender i animació); d’Yves Bodson (gràfics i FX eines del comerç). Aquesta darrera sessió la complementaran les explicacions de Gabriela Zeballos i Paul Golter. 

Les Jornades seran inaugurades pel Rector de la Universitat Quim Salvi, el dissabte dia 12 a les 9:30h a l’ERAM de Salt (Gironès). El diumenge hi ha programades projeccions dins les jornades.