Més de 8.000 alumnes escolliran els millors curtmetratges infantils i juvenils del Girona Film Festival

Hi participen 45 centres educatius de Girona i Barcelona

El Girona Film Festival donarà veu a infants i joves gironins oferint-los la possibilitat de decidir quines seran els millors curtmetratges adreçats al públic de la seva franja d’edat. Aquest any s’han inscrit 8.191 alumnes de diverses escoles al projecte pedagògic.

Aquest, coordinat per un equip d’onze mestres i professors, consisteix en programar una selecció de cinema infantil-juvenil; després de la projecció, a l’aula, deliberen i emeten el veredicte que atorga els trofeus a les millors pel·lícules de la categoria Infància i Joventut. En total es decideixen sis peces guanyadores, una per a cada franja d’edat. 

En total hi participen 45 centres de Girona i Barcelona. En l'actual edició es tornen a recuperar les projeccions presencials als cinemes Plaça de Girona, que s’obren excepcionalment pel Festival. A més, paral·lelament, hi haurà també projeccions en streaming per l’alumnat que no pot assistir al cinema. 

La selecció de curtmetratges que es pot veure als cinemes Plaça es reparteixen en 6 sales:

  • “Una passejada pels núvols”, amb 11 peces seleccionades per a l’etapa educativa d’educació infantil
  • "Un univers d’emocions”, amb 10 peces per cicle inicial
  • "El gran viatge”, amb 12 curtmetratges per cicle mitjà
  • “Una finestra al món”, per els més grans,  cicle superior, on es projecten d’11 títols
  • “Open your eyes!” amb 10 títols per 1r i 2n d’ESO
  • “3,2,1…Action!” per 3r i 4t ESO i Batxillerat amb 10 títols

Els docents coordinadors de la secció Infants i Joves del Festival expliquen que “aquesta és una molt bona oportunitat per acostar un altre tipus de cinema als infants i joves i per potenciar el sentit crític en relació als missatges audiovisuals als que constantment estan exposats”.