El PSC de Salt vol limitar la velocitat de l'AP-7 a 80km/h

Diuen que així es reduirà la contaminació al seu pas pel municipi

El grup municipal del PSC de Salt proposa que es limiti fins a 80 km/h la velocitat a la qual poden circular els vehicles per l'AP-7 en el tram comprès entre la sortida de Girona sud i la zona del pont del Ter. Segons els socialistes, aquesta reducció ajudaria a rebaixar l'augment de contaminació ambiental i acústica que pateix el municipi arran de l'increment de trànsit i de vehicles pesants que ha patit la via després de la prohibició de pas de camions per l'N-II. També volen que es posin més barreres acústiques i arbrat per esmorteir el soroll.

En un comunicat, el grup municipal del PSC de Salt assegura que en el darrer ple, un dels regidors es va queixar sobre l'augment de trànsit i la contaminació ambiental i acústica que ha suposat la prohibició de pas de camions per l'N-II i l'ampliació de l'AP-7. Segons els socialistes, el regidor no va donar possibles solucions a aquest problema i critiquen que l'actitud del govern de Salt "sempre es situa en l'eterna queixa, el victimisme i la manca de solucions".

A més, els socialistes asseguren que el regidor en qüestió, Robert Fàbregas, va afirmar que Salt no tenia "cap obligació moral a l'hora de donar suport a altres municipis afectats per l'N-II perquè ningú es va solidaritzar amb el poble per impedir el pas del tren de mercaderies i el quart carril per l'AP-7". Els socialistes de Salt consideren que es tracta d'uns arguments que mostren "la manca de solidaritat en vers a al ciutadania general que ha patit el risc de circular per l'N-II". "Dir això quan la problemàtica de l'N-II ha costat vides humanes es una gran manca de sensibilitat", ressalta el text.

Davant d'aquests fets, la formació política proposa que es limiti la velocitat a la qual poden circular els vehicles per l'AP-7 dins del terme municipal. La idea és que els cotxes i camions que passen per l'autopista no puguin anar a més de 80 quilòmetres per hora en el tram comprès entre dos quilòmetres abans de la sortida de Girona sud fins passats dos quilòmetres més enllà del pont del Ter. Segons els socialistes aquesta reducció en el tram urbà ajudaria a rebaixar la contaminació ambiental i acústica que pateix el municipi.

A més, també demanen que s'augmenti el nombre de barreres acústiques, s'instal·lin pantalles acústiques i es posi més arbrat per rebaixar el soroll. Des del PSC esperen que govern de Salt tingui en compte la proposta, la traslladi al conseller de Territori , Santi Vila, i es reuneixi "urgentment" amb ell per trobar una solució al problema.