Llancen ous plens de pintura a la seu d'ERC a Girona

Ara fa pocs dies el Casal Independentista El Forn i la seu de la CUP també van patir pintades similars

La seu d'ERC a Girona, situada al carrer Ultònia, ha aparegut pintada de color negre aquest divendres al matí. La bretolada s'ha portat a terme aquesta passada nit i des de la Federació Regional d'ERC i les JERC ja han lamentat els fets. En concret, el president de la Federació Regional, Josep Maria Rufí, ha assegurat que "cap intimidació aturarà el procés independentista".

D'altra banda, ara fa dos dies, el Casal Independentista El Forn, que acull el centre de l'organització juvenil Arran, i la seu de la CUP a Girona també van patir pintades similars. En aquell cas, els brètols van tacar amb pintura les dues façanes dels locals. De moment, ERC no té previst posar una denúncia davant dels Mossos. Rufí no ha dubtat en titllar els fets "d'actes vandàlics" i assegura que "el camí per assolir la llibertat del país és imparable". "No ens arronsarem", ha afegit. Sembla ser que els brètols haurien tacat la façana amb ous plens de pintura negra. Els fets ja s'han posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra tot i que la formació política no té previst presentar cap denúncia.

Ara fa pocs dies, el balcó i les façanes del Casal Independentista El Forn i la seu de la CUP a Girona també van aparèixer tacades de color negre. Des d'un principi, la CUP no va dubtar en relacionar aquests dos casos amb "grups feixistes, ultradretans i espanyolistes" i situar l'agressió en el marc de "l'ofensiva espanyolista davant del procés independentista català".

D'altra banda, el Casal Independentista El Forn va assegura que els darrers anys havia estat "el blanc" d'atacs similars i va criticar "la impunitat" amb què actuen aquests grups. Per aquest motiu, la CUP i El Casal El Forn van demanar a l'Ajuntament de Girona i al Departament d'Interior "tolerància zero" amb els sectors que promouen aquestes actituds.