Figueres dedicarà un carrer a l'activista coneguda com Carmela Juárez

Estarà situat entre Doctor Pasteur i el Cresques Elies

Figueres (Alt Empordà) dedicarà una plaça a Dolores Juárez Morillas, coneguda popularment com a Carmela Juárez (Capileira 26/11/1941 - Figueres 4/11/2018). L'espai estarà situat entre el carrer Doctor Pasteur i el carrer de Cresques Elies.

Carmela Juárez fou una activista veïnal que entre els anys 2003 i 2016 fou presidenta de l'associació de veïns del barri de Juncària Parc Bosc, i que des d'aquest càrrec va desenvolupar una tasca de millora de les condicions dels seus residents i que, a nivell ciutadà va participar en altres iniciatives solidàries com la recollida d'aliments per als més necessitats o amb el grup Iris entre altres.  

Aquest espai se suma als carrers i places que s'han feminitzat a la ciutat de Figueres com ara la plaça Isabel-Clara Simó, la plaça Maria Perxès, la Plaça de Montserrat Minobis, la Placeta de Maria Remei Rahola, la placeta d'Àngels Torroella i els Jardins de Pilar Heras.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "aquest és un pas més per a donar visibilitat a dones referents de la nostra ciutat. Carmela Juárez fou una activista veïnal que va ser un referent al seu barri, en la millora de la vida de la seva gent i també amb aquest reconeixement volem destacar el paper que Carmela Juárez, com a dona, va fer en un món associatiu que en aquests temps encara estava protagonitzat per homes".

Els familiars de Carmela Juárez han explicat que  "Estem molt contentes que es reconegui la feina que la Carmela va fer pel barri. Sempre ens hem sentit molt orgulloses del fet que fos la primera presidenta de l'associació de veïns durant molts anys. Poder veure el seu esforç representat en una plaça de la ciutat en homenatge a la seva figura ens omple molt."