Milers de persones assisteixen a la Fira de Tardor i la Festa del Flabiol d'Arbúcies

Es van vendre unes 1.000 racions dels tastets de productes de tardor

Els carrers d’Arbúcies (Selva) s’han omplert de gom a gom aquest cap de setmana amb motiu de la Fira de Tardor al Montseny i de la 38a edició de la Festa del Flabiol. Dos dies en què la cultura popular, la gastronomia i els flabiols han estat els veritables protagonistes de la festa.

Des de dissabte al matí, ja es van veure els primers visitants passejant pel mercat de productes de tardor i del Montseny, que es va instal·lar al llarg de tot el carrer Camprodon, ja que hi havia al voltant de 90 parades d’artesans.

Mentrestant, a la plaça de la Vila es podia veure la confecció d’una catifa per part de l’Associació de Catifaires d’Arbúcies i també veure els col·leccionistes de plaques de cava. Els bastoners de la colla Quico Sabaté de Sant Celoni van amenitzar la fira amb els seus balls juntament amb el taller de fer castells amb la colla castellera del Baix Montseny.

A la tarda, a l’ambient de la fira i la castanyada popular s’hi van sumar les sardanes obligades de flabiol a la plaça de la Vila, un dels actes emblemàtic i tradicional de la Festa del Flabiol. Al mateix temps, al Museu Etnològic del Montseny es va celebrar el concurs de receptes de la biosfera. La jornada de dissabte va concloure amb la cloenda de la castanyada al so dels flabiols i amb el concert De chuglar, salterio y tamborín, a càrrec de La Chaminera, instrument convida a la Festa del Flabiol d’enguany.

El diumenge, com cada any, va ser el dia més concorregut i amb més afluència de turistes i, com dissabte, el mercat d’artesania i els jocs gegants de fusta, van ser tot un atractiu per als visitants, als quals s’hi van afegir la cercavila amb els gegants d’Arbúcies, el capgròs d’en Quirze Perich i el grup anglès de folklore Adderbury Morris Men i el tastet de productes de tardor, del qual se’n van vendre unes 1.000 racions.

A més, de les 11 del matí a la 1 del migdia, els diferents grups de flabiolaires es van instal·lar en diversos punts de la fira per amenitzar-la al so dels flabiol. La mostra de balls, la roda de flabiols i la peça conjunta van tancar una nova edició de la Fira de Tardor al Montseny i la Festa del Flabiol.