Agustí Pons guanya el Premi Literari de Cadaqués

Els premis s'entregaran aquest dissabte, moment que s'aprofitarà per homenatjar la poetessa Quima Jaume

L'escriptor Agustí Pons ha guanyat el premi Cadaqués a Quima Jaume de reconeixement a la trajectòria literària, en la seva 18ena convocatòria. La seva darrera obra publicada és 'Espriu transparent'. La 26ena convocatòria del premi de poesia Cadaqués a Rosa Leveroni, que guardona l'obra inèdita, ha estat atorgat al poeta Josep M. Sala-Valldaura, pel seu recull 'Gota a gota'.

El premi de periodisme Cadaqués a Carles Rahola, que ja arriba a la 30ena convocatòria, l'han guanyat la periodista Cristina Massanés i l'arxiver Joan M. Tajadura. Els premis s'entregaran aquest dissabte, moment que s'aprofitarà per homenatjar la poetessa Quima Jaume. El premi de periodisme Cadaqués Carles Rahola ha guardonat, enguany, un article d'investigació publicat a la revista 'Sàpiens' i titulat 'Anys de guerra a Cadaqués'. L'article mostra la importància de la Torre de les Creus, una antiga torre de guaita que va defensar la vila des dels atacs de la pirateria del segle XV fins als episodis bèl·lics del segle XIX i que avui es troba en ruïnes. 

Pel que fa a la darrera obra d'Agustí Pons, guanyador del premi Cadaqués a Quima Jaume, es tracta d'una biografia del poeta en què exemplifica el continuat i discret lideratge d'Espriu en la cultura catalana de la postguerra.

El proper 27 d'abril, es farà l'acte de lliurament de premis i es presentarà el llibre guanyador de l'anterior convocatòria del premi Rosa Leveroni. Es tracta de 'La llum constant', de la poetessa Susanna Rafart. També s'aprofitarà l'acte per homenatjar la poetessa Quima Jaume, natural de Cadaqués, en commemoració del 20è aniversari de la seva mort.