Figueres clou la primera Mostra Artesana de Cervesa amb més de 1.200 litres servits

S'han venut més de 2.200 gots i assolit unes 5.000 degustacions

Figueres (Alt Empordà) ha conclòs aquest cap de setmana la primera Mostra de Cervesa Artesana on s’han venut més de 2.200 gots i s’han servit més de 1.200 litres de cervesa, unes 5.000 degustacions aproximadament

Organitzada per Comerç Figueres i l’Ajuntament de Figueres té com a objectiu donar a conèixer la cervesa artesana que es produeix a la ciutat i a la comarca i difondre les seves qualitats i els seus mètodes d'elaboració. Ha comptat amb la participació de sis productors artesans de l'Alt Empordà.  

Tant els organitzadors com els participants han valorat molt positivament aquesta primera edició. La Mostra ha comptat amb els tallers de tast de cerveses de l'Associació Cervesa El Llúpol, música en directe amb Naiara Lopez i la Caravan Blues Trio, l'espectacle de l'Escola de Dansa Beat Dance i la de Pilar Sanchez, així com els Castellers de Figueres. També ho han participat amb estands els productors: fleca Gardella, Maia Artesans del Pa i Carnisseria Serraplà.

Els productors cervesers participants de l'Alt Empordà ha estat:

Cervesera de l'Albera: projecte nascut a la falda de l'Albera. Inspirada en la seva gent, la seva vegetació i els seus espais. Presenta les seves cerveses Alba (American Pale Ale) i Curculla (Hoppy Pils sense gluten).

Cooperativa Cervesera Cadaques: des de 2012 fent cervesa artesana a Cadaqués, amb les cerveses Tramuntana Edition inspirada al Cap de Creus, la FelIPA (IPA), la Black Power solidàries amb l'AFA i la Unió Esportiva Cadaqués i Barraca Durruti solidàries amb l'AFA i la Unió Esportiva Cadaqués.

CDR cervesa de Roses: somiada, lluitada i elaborada a l'Alt Empordà, amb les cerveses Avalot, Elna, Discòrdia, Innocent, Bakanal i Kaos.

Limbik: feta amb amor per beure’t l’Empordà, amb les cerveses Session IPA, Specialty Hoppy IPA, Doble IPA, Belgian Blonde Ale, Peachy Saison (Sense Gluten), Pils (Sense Gluten), Detox Sour, Imperial Porter Clàssica, Imperial Portes amb dotze mesos de barrica de bourbon i Imperial Porter amb dotze mesos de barrica de garnatxa dolça.

No tenfadis: amb la cervesa Origen India Pale Ale amb llevat Kveik.

Rufa: cervesera situada al centre de Figueres, amb les cerveses clàssiques Rufa Original, Blat i Negre, les cerveses d'edició limitada Wooden Jail, Molohop i Confined Edition, i les cerveses d'anyada Vi Beer i De Collita