Desallotgen 69 ancians en un incendi a un geriàtric de Torroella de Montgrí

Dues persones van resultar ferides

ACTUALITZACIÓ 18:58h | Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir al vespre en un incendi que es va declarar al geriàtric Vilamontgrí de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) segons ha informat el Cos en una piulada a Twitter i que El Gerió Digital ha recollit i ampliat.

L'avís el van rebre a les 20:31h i fins al número 26 del carrer Santa Caterina s'hi van desplaçar un total de 16 dotacions terrestres per tal d'apagar les flames que es van iniciar a l'interior d'una habitació situada a la primera planta. A les 21.00 hores es va poder treure l'últim avi de l'interior de la residència Vilamontgrí i els Bombers van procedir a fer una revisió de tot l'immoble. En total, es van evacuar 69 persones d'edat avançada, amb únicament dos ferits lleus per inhalació de fum.

Els dos residents van ser traslladats a l'Hospital de Palamós i un va passar la nit amb la família. Posteriorment, un tercer resident va ser traslladat, de matinada, a l'Hospital de Palamós. Aquest matí, tots havien pogut tornar a la residència sense cap afectació.

A les 21.30 hores, van poder tornar tots els residents de la segona planta, que havia quedat intacta i sense problemes pel fum. Posteriorment, a les 22.30 hores, van poder tornar els residents a la primera planta, menys quatre habitacions que van ser reallotjats a la planta baixa, segons han detallat els Bombers. Finalment, a les 23.30 hores, l'equipament va recuperar l'electricitat i el servei es va donar per tancat.

Aquest matí, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; el director dels Serveis Territorials de Drets Socials, Raül Morales; l'alcalde, Jordi Colomí; el primer tinent d'alcalde, Marc Calvet; el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Martinoy; el regidor Genís Pigem i el cap dels Mossos al Baix Empordà, Martí Pons, han visitat la residència i han mantingut una reunió amb els responsables de l'equipament per avaluar la situació i traslladar-los el seu suport.

Tant la delegada del Govern, com l'alcalde, han volgut agrair la rapidesa, coordinació i solvència amb la qual es va intervenir i poder donar resposta a l'emergència. Han agraït, en especial, la col·laboració dels veïns i veïnes per haver allotjat els residents mentre es restablia la normalitat i la professionalitat dels cossos de seguretat i emergències, que van auxiliar i treure de la residència els interns, alguns dels quals eren totalment dependents.