Premien la tasca de foment de l'europeisme de Girona

El Consell d'Europa atorga la placa d'honor a la ciutat

Girona ha rebut la placa d'honor del Consell d'Europa, un reconeixement al foment de l'ideal europeu. Aquesta distinció valora tant la tasca de l'ajuntament com la de les institucions, la dels agents locals i la dels ciutadans de Girona en el desplegament d'iniciatives, accions i projectes en àmbits diversos, contribuint al reforçament dels lligams i del sentiment de pertinença europea. L'acte de lliurament del guardó es farà el dia 10 de maig, coincidint amb la commemoració del Dia d'Europa a la ciutat.

El president de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Jean Claude Mignon, lliurarà el premi a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. La placa d'honor és una de les categories dels Premis d'Europa que, des del 1955, atorga l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. Aquests guardons, que es donen anualment, s'adrecen a ciutats i pobles europeus amb experiència en agermanaments i amb implicació activa en el desenvolupament de relacions amb altres ciutats.

Els premis inclouen quatre distincions, a les quals es concorre successivament: el diploma europeu, la bandera d'honor, la placa d'honor i el Premi d'Europa. La ciutat de Girona va rebre el 1984 la distinció de la bandera d'honor del Consell d'Europa, pas previ per poder optar a la placa d'honor amb la qual ha estat guardonada ara.

El Premi d'Europa, al qual podrà optar la ciutat de Girona en properes edicions, és la distinció més alta que es pot atorgar a una ciutat europea per les seves accions en l¡àmbit europeu. Aquest 2013, el Premi d'Europa s'ha atorgat a les ciutats d'Altötting, a Alemanya, i de Tata, a Hongria. A més, també s'han concedit onze plaques d'honor, divuit banderes d'honor i 26 diplomes europeus.

L'acte de lliurament del guardó es farà el dia 10 de maig, coincidint amb la commemoració del Dia d'Europa a la ciutat. El president de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Jean Claude Mignon, lliurarà el premi a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. A l'acte també hi assistirà el secretari general de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Wojciech Sawicki.