El judici per la suposada violació en un pis de Blanes queda vist per a sentència

El fiscal demana que s'apliqui el codi penal anterior per així incrementar la pena

El judici pel cas de violació a Blanes que es va suspendre fins que la llei del 'només sí és sí' fos vigent ha quedat vist per a sentència. L'Audiència de Girona va començar a jutjar l'acusat el 20 d'octubre i l'ha reprès aquest divendres amb les declaracions dels forenses.

Fiscalia i acusació particular han elevat a definitives les seves conclusions i l'acusat s'enfronta a una 13 anys de presó pels delictes de violació amb agreujant de parentesc i per maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona i vexacions injustes. Durant la seva intervenció, el fiscal ha demanat a la sala que apliqui el codi penal anterior a la llei perquè considera que seria més beneficiós per a l'acusat.

I és que ara l'agreujant de parentesc en casos de violació comporta penes superiors, que van dels 7 als 15 anys de presó.

A l'habitació del seu pis

Segons recullen els escrits d'acusació, els fets van passar el 24 de gener del 2018 al pis de la víctima, a Blanes. Fiscalia i acusació sostenen que ella i el processat, un home romanès, havien mantingut una relació. Aquella nit, els dos es van discutir. Segons el relat de les acusacions, el processat la va fer caure al llit i s'hi va tombar al damunt, agafant-la pels canells. Després, la va llançar per terra, la va insultar i va acabar violant-la mentre ella plorava.

Davant del tribunal, el processat ha negat els fets. De fet, ha assegurat que aquella nit ni tan sols va ser al pis. L'acusat ha explicat que els dos s'havien conegut a la feina -ell feia de vigilant a l'estació de trens i ella estava a les taquilles- i que mai havien mantingut una relació, sinó que tan sols quedaven per fer sexe.

L'home ha relatat que van començar a quedar al novembre del 2017, i que van mantenir trobades durant aproximadament un mes i mig. "En cap moment vaig ser gelós, perquè la seva vida personal no m'interessava", ha dit. A preguntes de la defensa, ha atribuït la denúncia al ressentiment, perquè ell tenia parella i quan la noia va assabentar-se'n, ha relatat, es va enfadar i li va dir que ja se'n recordaria ella.

La noia, per la seva banda, ha explicat un relat diametralment oposat. Ha declarat que ells dos mantenien una relació tempestuosa des del juny del 2017, i que ell era molt gelós, arribant a recriminar-li la manera com anava vestida a la feina. Aquella nit, ha explicat que els dos van quedar per parlar al pis, i que ell no deixava de mirar-li el mòbil cada vegada que la pantalla s'il·luminava perquè li enviaven un whatsapp.

Ella, al seu torn, també va veure una conversa de l'acusat i va ser aleshores quan va descobrir que tenia parella. Aleshores, va anar-se'n a la terrassa i d'aquí a l'habitació, amb el processat seguint-lo. Allà, quan la va fer caure damunt del llit i la tenia agafada pels canells, quan ell intentava fer-li un petó, ella li va mossegar el llavi i li va fer una esgarrapada.

Després que la rebotís al terra, i que segons ha relatat la insultés dient-li "puta" o "si fóssim al meu país, et rebentaria la cara", la noia ha explicat que la situació va calmar-se momentàniament. I que quan va tornar a estirar-se al llit, pensant-se que ell l'abraçaria per darrere, va veure com l'acusat començava a violar-la mentre ella no deixava de plorar. "Només desitjava que acabés i se n'anés", ha declarat.

L'acusat s'enfronta inicialment a 13 anys de presó i a 30 dies de localització per violació, maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona i vexacions injustes. D'aquesta pena, tant el fiscal com l'acusació particular demanen 12 anys pel delicte de violació.

Les acusacions també demanen que el processat no es pugui acostar a menys de 500 metres de la víctima durant 23 anys. En concepte de responsabilitat civil, el fiscal demana que l'acusat indemnitzi la noia amb 10.245 euros. La defensa sol·licita l'absolució. El judici es reprendrà el 4 de novembre amb migdia amb les declaracions dels forenses.