Metges de Catalunya alerta que el Trueta no sobreviurà amb més retallades

Les llistes d'espera augmentaran si es redueix el pressupost entre un 7 i un 10%

Metges de Catalunya ha organitzat assemblees als hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS). Al Trueta, Josep Vilaplana ha explicat que els facultatius han mostrat la seva preocupació pels "rumors" de noves retallades en el pressupost d'aquest any. Vilaplana ha recordat que serà "la tercera onada de retallades" i alerta que és inassolible disminuir més els recursos sense afectar a la qualitat de l'assistència que es dóna als malalts.

Segons el portaveu de Metges de Catalunya a Girona, el Trueta no pot assumir una nova davallada del pressupost perquè actualment "ja han augmentat les llistes d'espera i han disminuït la plantilla de facultatius". Vilaplana avisa que una reducció d'entre el 7 i el 10% del pressupost d'aquest any només es pot traduir en sobrecàrrega de feina per als metges, increment del temps d'espera per a intervencions quirúrgiques i, sobretot a l'estiu, tancament de plantes senceres i quiròfans.

Josep Vilaplana assegura que els ajustos pressupostaris no només "han tocat os" sinó que si es tira endavant aquesta nova retallada "es trencarà l'os, i per sempre". Metges de Catalunya critica que es "desmantelli" el sistema sanitari públic català i ressalta que no descarten mobilitzacions i accions de protesta.