Escriptors i editors reten homenatge al Sant Jordi

El sector fa un clam a l'optimisme i insta els catalans a fer un parèntesi en un entorn "deprimit i d'incertesa"

Desenes d'escriptors i editors s'han donat cita aquest dimarts al matí a l'esmorzar a l'Hotel Regina, que dóna el tradicional tret d'inici de la diada de Sant Jordi. Abans, però, el trio de premiats amb el Premi Ramon Llull, Sílvia Soler; el Premi Sant Jordi, Màrius Serra; i el Premi Pla, Genís Sinca; s'han trobat amb els mitjans de comunicació a La Farga.

El guanyador del Premi Sant Jordi per 'Plans de futur', Màrius Serra, s'ha mostrat optimista per un dia que "s'ha aixecat radiant" i que "impregna l'esperit de tothom". "La normalitat amb la qual encarem la diada i el brogit encara destacarà més en un entorn deprimit i d'incertesa", ha reblat, esperant que els "núvols avui deixin pas al sol".

De la seva banda, Sílvia Soler, guanyadora del Ramon Llull per 'L'estiu que comença', ha explicat que viurà Sant Jordi com un "premi de tota la feina feta" i explica que ha començat "esplèndid". "Es nota que tots tenim ganes de Sant Jordi", ha assegurat. Per això, creu que sense dir res hi ha una conjura general per fer un "parèntesi durant un dia i no pensar en tot el què va malament", ha afegit.

Finalment, Genís Sinca, guanyador del Premi Pla per una història sobre dues grans nissagues catalanes enfrontades, 'Una família exemplar' explica que el dia ha començat "amb bon peu". Per això, només aixecar la persiana i veure que feia sol, s'ha posat crema solar, s'ha pres un Redoxon Complex i s'ha fet una cafetera de les fortes per agafar forces per tot el dia.