Tres joves a presó per atracar amb violència fora la discoteca Millennium de Sils i en un tren a Caldes

Els nois tenen 19 anys dos d'ells i l'altre 20

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Santa Coloma de Farners conjuntament amb la Policia Local de Sils (Selva) van detenir, el dia 30 d’octubre, tres homes, dos de 19 anys i un de 20 anys, com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions lleus, delicte lleu d’estafa i danys.

Els fets van tenir lloc al pàrquing de la discoteca Ultraclub Millennium de Sils la matinada del dia 30 d’octubre quan tres persones, que anaven juntes, van ser víctimes d’un robatori amb violència. Tres homes, vestits de fosc i tapats amb passamuntanyes, els van intimidar amb pals.

Els lladres van estirar de les mans la bossa de mà que duia una de les víctimes i van colpejar les altres dues per tal que els hi donessin tots els objectes de valor. També van obrir el maleter del vehicle de les víctimes i van endur-se les maletes. A més, quan les víctimes van arrencar el vehicle per fugir, els lladres els hi van trencar un dels vidres.

En el marc del dispositiu de prevenció de seguretat ciutadana que els mossos tenien establert en les zones d’oci nocturn, dues hores abans havien identificat aquests joves, fet que va permetre als investigadors, juntament el testimoni de les víctimes, relacionar-los com a autors d’aquests robatoris.

Poques hores després, mossos conjuntament amb la Policia Local, els va localitzar i detenir al centre de la població de Sils. En el moment de la seva detenció encara duien gran part dels objectes sostrets. Als tres detinguts també se’ls relaciona amb dos robatoris amb violència més comesos el 28 d’octubre.

En concret, el primer fet també va tenir lloc de matinada en el pàrquing de la mateixa discoteca. Amb el mateix modus operandi, van abordar la víctima i li van sostreure la bossa de mà de dins el seu cotxe. El segon cas es va produir a quarts de deu de la nit del mateix dia a l’interior d’un comboi de tren al seu pas per Caldes de Malavella. Els detinguts van arrencar amb violència una motxilla a la víctima, després de donar-li un cop de puny. Entre els objectes sostrets hi havia una targeta amb la qual van intentar fer unes compres en un establiment  de Sils.

Abans de baixar del tren també van trencar mobiliari. Per aquest motiu, se’ls investiga per un delicte lleu d’estafa i pels danys causats, tant en el comboi com per trencar el vidre del cotxe. Els arrestats van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, qui va decretar el seu ingrés a presó.