Els Bombers rescaten una menor a la Vall d'en Bas i un grup atrapat a la via ferrada del Molí

Són dues de les cinc actuacions que han protagonitzat avui a Catalunya

Els Bombers de la Generalitat han protagonitzat avui un total de cinc rescats al llarg de Catalunya, dos d'ells a la demarcació de Girona. El primer d'ells ha tingut lloc a les 10:34h quan els han alertat que una menor ha patit greus problemes de salut mentre pujava al Puigsacalm a la Vall d'en Bas (Garrotxa).

Un helicòpter amb el Grup d'Actuacions Especial (GRAE) s'hi han desplaçat i l'han evacuat fins dur-la a terra ferma on l'esperava una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que l'ha assistit i traslladat a l'Hospital d'Olot.

La segona actuació ha tingut lloc a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) a les 18:33h quan un grup de persones s'ha quedat encallat a la via ferrada del Molí sense poder avançar ni retrocedir. Dues dotacions terrestres i una dotació del GRAE han accedit fins a lloc i han fet el recorregut amb ells fins a un punt on se'ls ha pogut extraure amb seguretat sense lamentar ferits.

Els altres tres rescats han tingut lloc a Colldejou (Baix Camp) on una dona s'ha trencat el peu accedint a la Mola (11:08h), l'altre a Molins de Rei (Baix Llobregat) on un ciclista ha caigut i s'ha trencat la pelvis (12:18h) i finalment el darrer rescat a Alfara de Carles (Baix Ebre) on s'ha perdut un grup de persones que feien la ruta entre els refugis de mas de Damià i el de Caro (14:44h).