Lloret de Mar projecta la construcció de 68 habitatges amb lloguer social els propers quatre anys

El consistori preveu aprovar un conveni amb l'Incasòl i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

El plenari d'aquest dilluns a Lloret de Mar (Selva) aprovarà la proposta de conveni entre l'ajuntament i l'Incasòl i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per cedir una parcel·la municipal a l'Institut Català del Sòl. El motiu de la cessió és la construcció de 68 pisos de protecció oficial en règim de lloguer que es compromet a construir aquest organisme de la Generalitat en els propers quatre anys.

La regidora de l'Oficina de l'Habitatge de Lloret de Mar, Jennifer Pérez, ha explicat que aquests pisos estaran situats a l'avinguda de la Vila de Blanes de Lloret de Mar. Una vegada el plenari doni el vistiplau al conveni, l'Incasòl tindrà "un termini de quatre anys" per construir el bloc de pisos i "entregar les claus".

A partir d'aquí, el consistori i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya marcaran "els criteris" per accedir als nous habitatges de lloguer social. Quan s'hagin tancat aquests requisits, s'obrirà "una convocatòria expressa" per accedir a la nova promoció. Quan es donin els pisos, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya serà l'encarregada de la gestió d'aquests pisos.

Jennifer Pérez ha recordat que el 25% dels pisos que es construeixin seran per a "joves menors de 35 anys" i un altre 25% serà per a "contingències especials" com ara dones que han patit maltractaments, persones majors de 65 anys o famílies monoparentals.