Vilafant rep una subvenció de 352.488 euros per rehabilitar l'edifici de la Rectoria

L'ajut permetrà engegar la reforma l'any que ve

Vilafant (Alt Empordà) ha rebut una subvenció estatal de 352.488,32 euros que permetrà engegar la rehabilitació de l'edifici de la Rectoria l'any que ve. L'espai és de propietat municipal fruit d'una permuta amb el Bisbat. L'impuls d'aquest projecte per tal de convertir-lo en un equipament pel municipi es va aprovar l’any 2018 i posteriorment es va fer un procés participatiu per tal de definir-ne els usos.

"Estem molt satisfets de rebre aquesta subvenció, ja que ens permetrà fer realitat la reforma d’aquest edifici que completarà la transformació urbanística que ja vam començar amb la rehabilitació del Cau", afirma l'alcaldessa, Consol Cantenys. "La Rectoria ens permetrà disposar d’un nou equipament al nucli antic del municipi que donarà resposta a les necessitats culturals i socials dels nostres veïns i veïnes", afegeix Cantenys.

La subvenció permetrà convertir l'espai de la Rectoria en un equipament funcional d'ús públic, que completarà els canvis urbanístics que s'han realitzat en els darrers anys a l'entorn de l'església de Sant Cebrià al nucli antic.

Vilafant, amb el projecte de rehabilitació de la rectoria és un dels 380 municipis de l’Estat que rebran aquests fons per poder reformar edificis públics. El ministeri ha valorat la dimensió social del projecte i els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica d’aquest projecte.