Ferit greu un escalador després de caure d'una alçada de 15 metres

L'home, de 42 anys, ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital Josep Trueta amb traumatismes

Un home de 42 anys ha patit un accident aquest diumenge mentre intentava escalar la muntanya del Castellot, a Beuda (Garrotxa). L'avís de l'accident l'ha donat un testimoni dels fets que ha presenciat com l'home queia a terra des d'una alçada de 15 metres.

Com que l'accés per terra era dificultós, els Bombers han activitat el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM), que han arribat al lloc dels fets en helicòpter. Un cop allà han practicat les primeres assistències sanitàries, han immobilitzat a la víctima i l'han sedat. L'escalador ha estat traslladat a l'Hospital Josep Trueta en estat greu amb diverses fractures, traumatismes i pneumotòrax.

Els fets s'han produït al tres quarts de dotze del migdia quan l'escalador intentava pujar per la zona del Castellot dins del terme municipal de Beuda. Una persona que ha presenciat els fets ha pogut donar l'avís ràpidament i fins al lloc dels fets s'han desplaçat diverses dotacions del GRAE, del GEM i altres dotacions dels Bombers que s'han activat per donar suport al dispositiu.

La víctima es trobava en un lloc de difícil accés i, per aquest motiu, els bombers han realitzat la maniobra de rescat amb la grua de l'helicòpter. Després de fer les primeres cures, l'han traslladat en estat greu fins a l'hospital Josep Trueta de Girona amb traumatismes, vàries fractures i pneumotòrax. Es desconeix si l'home era veí de la zona.