'Girona, Temps de Flors' es presenta a Perpinyà

L'acte es va celebrar en motiu de la inauguració de la diada de Sant Jordi

'Girona, Temps de Flors', un dels esdeveniments amb més impacte econòmic i turístic de la ciutat, s'ha presentat aquest dissabte a Perpinyà. El centre comercial El Centre del Món de la capital nord-catalana, que ha celebrat avui la inauguració de la diada de Sant Jordi, exposarà a l'entrada de l'edifici dues peces artístiques dedicades a l'esdeveniment floral, que se celebrarà a Girona de l'11 al 19 de maig.

Aquest dissabte l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, han presentat una acció de promoció de 'Temps de Flors' a El Centre del Món, situat davant de la nova estació del TAV de Perpinyà. L'acte de presentació de la iniciativa, que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, i amb el president de l'Aglomeració Perpinyà Mediterrània, Jean-Paul Alduy, ha estat també marcat per la posada en funcionament de la línia d'alta velocitat.

En aquest sentit, Puigdemont ha afirmat que "hem de ser capaços de construir sobre aquest camí que ens unirà de manera ininterrompuda, un canal de relació com fins ara mai ha existit" i ha assenyalat que "la llengua i la cultura ens permetran mantenir aquesta relació privilegiada".

De la seva banda, Cunyat ha explicat els orígens de 'Girona, Temps de Flors', així com l'objectiu de l'Ajuntament de Girona de donar a conèixer encara més l'esdeveniment entre el públic de la Catalunya Nord i animar-los a visitar la ciutat durant aquestes dates.

Des d'avui i fins que acabi 'Temps de Flors', el centre comercial El Centre del Món exposarà a l'entrada de l'edifici dues peces artístiques dedicades a l'esdeveniment floral, a part d'un vinil, d'una lona publicitària de 'Temps de Flors' dins el recinte i un altre a un dels aparadors principals.

Les dues creacions florals presents al Centre del Món són d'una banda l'obra 'Tenochtitlan' de Susanna Cros i Josep Callís (elaborats per l'edició de Temps de Flors de 2009 i que consisteix en una combinació eclèctica de ritmes i llapis de colors) i d'altra banda 'l'Àngel', una escultura creada el 2012 per Ramon Maria Carrera amb decoració floral feta per l'Ana Maria Pla Figa.

Un cop ha finalitzat l'acte de presentació, les autoritats s'han desplaçat fins al pati de l'Ajuntament de Perpinyà per inaugurar la Diada de Sant Jordi, i seguidament han realitzat una visita pels carrers de la ciutat per descobrir els patis i les fonts que s'han decorat per segon any consecutiu, amb motius florals durant aquestes dates. Des d'avui i fins el 27 d'abril es poden visitar pel centre de Perpinyà aquests 19 patis i 10 fonts inspirats per 'Temps de Flors'.