Tres detinguts per conrear 600 plantes de marihuana amagades en una zona boscosa a Vidreres

Es trobava prop de les urbanitzacions de Terrafortuna i Puigventós

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Santa Coloma de Farners, en col·laboració amb la Policia Local de Vidreres, van detenir ahir tres homes d’entre 26 i 58 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

El passat 26 d’octubre i gràcies a un boletaire, la Policia Local de Vidreres va informar els mossos que entre les urbanitzacions de Terrafortuna i Puigventós del municipi, en una gran zona boscosa, hi podria haver un cultiu de marihuana. La investigació i recerca van permetre localitzar una plantació de marihuana després d’accedir-hi pel sender de les línies elèctriques d’alta tensió i pels estrets corriols.

A primera hora d’ahir es va dur a terme un dispositiu policial amb agents de la Unitat d’Investigació i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius per tal de localitzar i detenir els responsables d’aquest gran cultiu i desmantellar la plantació.

El dispositiu, realitzat a peu per una zona forestal fins a arribar a la zona del cultiu il·legal, va permetre sorprendre els responsables de la plantació mentre cuinaven i dormien. També es va localitzar 660 plantes, d’uns 1,50 metres, en avançat estat de floració i un campament amb bombones de butà, un fogonet, menjar, matalassos i eines de cultiu com rasclets, pales, xerracs, tallants, etc.

Just al costat, es va trobar una piscina de plàstic plena d’aigua amb una mànega que anava fins a una riera propera que utilitzaven per abastir-se. L’alerta per l’alt nivell de risc d’incendi, sumat a la desforestació que van fer per poder conrear la plantació i que generen gran acumulació de restes vegetals, representen un gran perill. A més, s’afegeix que els responsables d’aquestes plantacions viuen i cuinen enmig del bosc amb fogons. Per això, desmantellar aquests tipus de plantacions evita el risc d’incendi forestal.

Els detinguts, van passar el mateix dia 27 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.