USO desconvoca la vaga del personal de terra de Ryanair que afectava l'aeroport de Girona

El sindicat considera que els serveis mínims són "clarament perjudicials" i fan "absolutament inviable" la protesta

El sindicat USO ha desconvocat la vaga del personal de terra convocada a Ryanair i que havia de començar avui. L'aturada afectava a 22 aeroports de l'Estat, entre ells Barcelona, Girona i Reus, i estaven cridats a participar-hi el personal de les empreses Azul Handling-Raynair DC i handling Aviaation Airlines Airport.

Segons ha explicat el sindicat en un comunicat, la decisió s'ha pres després de conèixer els serveis mínims del Ministeri de Transports ja que "impossibilitava" als treballadors poder secundar la protesta. En aquest sentit, ha criticat la resolució dels serveis mínims per "abusiva i clarament perjudicial per a l'exercici del dret a vaga, fent-la absolutament inviable".

USO va anunciar aquesta setmana la convocatòria de vaga dels serveis d'assistència a terra des d'aquest 28 d'octubre, amb una aturada de 24 hores fins a l'1 de novembre i d'altres de parcials tots els divendres, dissabtes i diumenges del mes de novembre entre les 4.00 i les 7.00 del matí, de les 12.00 a les 15.00 hores i de les 21.00 a les 23.00 hores.

La desconvocatòria es va dur a terme aquest dijous a la nit i ara el sindicat té previst impugnar els serveis mínims en el pròxims dies per "vulneració dels drets fonamentals". A més, qualifica l'actuació el Ministeri de Transports d'"absolutament lamentable" i l'acusa d'estar "més interessat en protegí els interessos d'empreses que vulneren els drets dels treballadors que de respectar el dret fonamental de vaga".

Amb tot, el sindicat anuncia que "continuarà treballant" perquè es reprenguin les negociacions del primer conveni del personal de terra de la companyia amb l'objectiu de "regular i plasmar les condicions laborals" d'aquest col·lectiu davant la "incertesa dels pròxims mesos".